banner388

Samsun'da okullar ne kadar sağlıklı?

Samsun'da yeni eğitim-öğretim yılına girilmesi ile birlikte okullarda denetim başladı.

Samsun'da okullar ne kadar sağlıklı?

Samsun'da yeni eğitim-öğretim yılına girilmesi ile birlikte okullarda denetim başladı.

27 Eylül 2018 Perşembe 13:58
Samsun'da okullar ne kadar sağlıklı?

Samsun Haber-Yeni eğitim-öğretim yılının başlaması ile birlikte zabıta ekipleri okullarda denetimlere başladı. Zabıta ekipleri, kantinleri didik didik kontrol ederek öğrencilerin sağlına zararlı olabilecek yiyecekleri kontrol etti.

Zabıta ekipleri kantinleri denetleyerek kantincilere uyulması gereken kurallar hakkında bilgi verdi. Denetim sırasında Sağlık Bakanlığı tarafından yasaklanan şeker, çikolata ve benzeri yiyeceklerin satılıp satılmadığı titizlikle incelendi.

DENETİMLER DEVAM EDECEK

Kantin denetimlerinin sıklaştırılacağını ifade eden Zabıta Müdürü Süleyman Yılmaz, “Özellikle Sağlık Bakanlığımız tarafından okullarımızda satışı yasaklanan gıdalar ve gazlı içeceklerin satışının yapılıp yapılmadığını kontrol ediyoruz. Aynı zamanda kantin çalışanlarını hijyen ve çalışma hususlarında detaylı bilgilendiriyor ve satışı yapılan ürünlerin son tüketim tarihleri dahil tüm ayrıntılarını ekiplerimizle inceliyoruz. Geleceğimiz olan yavrularımız ve gençlerimizin eğitim aldıkları yerlerde daha sağlıklı beslenmeleri için devam ettirdiğimiz bu çalışmalar hız kesmeden sürecektir” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Recai 2018-09-28 00:34:10

Kantin denetim yetkisi tarım ve orman müdürlüğünde kanun ve kuralları bilmeden haber yapmayalım .

Avatar
ÇETİN 2018-09-28 11:45:22

İlgili kurum da komisyon kurar kendi kantinlerini köküne kadar denetler...hem sattıklarını hem de çalışanları denetler..araştırır...diğer yetkili resmi kurumlarda denetler..engel yok....