banner388

Samsun'da öğretmenlerinin mesleki yeterlilikleri artırılıyor

Samsun'da öğretmenlerin mesleki yeterliliklerini artırmak amacıyla eğitimler başladı.

Samsun'da öğretmenlerinin mesleki yeterlilikleri artırılıyor

Samsun'da öğretmenlerin mesleki yeterliliklerini artırmak amacıyla eğitimler başladı.

12 Aralık 2017 Salı 12:33
Samsun'da öğretmenlerinin mesleki yeterlilikleri artırılıyor

Samsun Haber - Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğünce, "öğretmenlerin mesleki gelişimlerini desteklemek" ve "gelişen dünyadaki yeni eğitim yöntemleri konusunda öğretmenleri bilgilendirmek" amacıyla oluşturulan, "Samsun Öğretmen Akademisi Projesi" kapsamında eğitimler başladı.



İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, öğretmenden öğretmene eğitim sistematiği üzerine geliştirilen Öğretmen Akademisi ile ilgili yaptığı açıklamada, "İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak öğretmenlerin değişen dünyada mesleki bilgi ve becerilerini artırmak üzerine bir sistem kurguladık. Sistematiği tarafımızdan oluşturulan öğretmen akademisinde; alanında farklılık gösteren, kendini geliştirmiş öğretmenlerimiz bilgi ve becerilerini meslektaşları ile paylaşacak. Bu paylaşımda hep birlikte öğrenmeyi sağlayacak. İlk eğitimlerimiz de öğretmenlerimiz tarafından büyük ilgi gördü. Samsun Öğretmen Akademisi yeni eğitimler ve atölye çalışmaları ile faaliyetlere devam edecek" ifadelerini kullandı.



Öğretmen Akademisi kapsamında öğretmenlerden gelen talepler doğrultusunda eğitim takvimleri oluşturuldu. Bugüne kadar "AB Proje Hazırlama Eğitimi", "Öğretim Süreçlerinde Öğretim Stratejileri", "STEM Eğitimi", "TÜBİTAK Proje Araştırmaları" ve "Ölçme Değerlendirmede Yeni Yaklaşımlar" konulu seminer ve atölye çalışmaları gerçekleştirildi.


EĞİTİMLER ÜCRETSİZ VERİLİYOR

Ücretsiz olarak düzenlenen etkinliklerde bir ay gibi kısa sürede 150 öğretmen akademide ders gördü.

Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsun
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.