banner388

Samsun'da öğrenciler spor yapıp Kur'an öğreniyor

Samsun'un 19 Mayıs ilçesinde açılan Kur'an kursunda öğrenciler hem eğitim görüyor hem de sportif etkinliklere katılıyor.

Samsun'da öğrenciler spor yapıp Kur'an öğreniyor

Samsun'un 19 Mayıs ilçesinde açılan Kur'an kursunda öğrenciler hem eğitim görüyor hem de sportif etkinliklere katılıyor.

20 Temmuz 2018 Cuma 11:41
Samsun'da öğrenciler spor yapıp Kur'an öğreniyor

Samsun haber - Samsun'un 19 Mayıs İlçesi Yeşilköy Mahallesi Camisinde açılan Yaz Kur'an Kursu'nda 16 öğrenci eğitim görüyor. Kur'ân kursunda aynı zamanda ip atlama, karate, voleybol, basketbol ve futbol gibi sportif etkinlikler düzenleniyor.

Yeşilköy camisine gelen öğrencileri güler yüzlü bir şekilde karşılayan İmam Sadık Eskin verdiği etkinliğin ardından öğrencilere bahçede spor yaptırıyor.

19 Mayıs Yeşilköy Camii İmam Hatibi Sadık Keskin yaptığı açıklamada “Gençlerimiz bizim geleceğimiz. Onlarla iletişim bizim için çok önemli. Dinlerini öğrenirken eğlenmelerini de istiyoruz. Eğlenerek ve severek öğrenilen şeyler zihinde kalıcı olur. Kur'an Kursuna gelen tüm öğrencilere dini bilgiler ve Kur'an-ı Kerim'i öğretiyoruz. Çocuklarımızla beraber İlmihal, itikat, ilahiler yapıyoruz. Aktivite olarak spor yapıyoruz. Çocuklarımız hangi sporu seviyorsa o sporu yapıyoruz. Çocuklarımızın sağlıklı yaşaması için ve bunu çok arzu ettikleri için voleybol, basketbol oynuyoruz" dedi. 

19 Mayıs İlçe Müftüsü Emin Papan, “Çocuklarımız yoğun bir özgün eğitimden sonra yaz Kur'an Kurslarımızla camilerimizle buluşuyor. Dolayısıyla biz yaz Kur'an Kurslarımızı çok sıkı formatta değilde , biraz daha işi güzel hale getirerek, eğlenceli hale getirerek çocuklarımızın din eğitimini , Kur'an eğitimini Resullah'ın hadislerini , Resullah'ın hayatını onlara biraz daha esneklik içerisinde anlatmaya çalışıyoruz “ diye konuştu.

Son Güncelleme: 20.07.2018 12:10
Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsun19 Mayıs
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
SS55 2018-07-20 22:37:58

İmam'ın camide cocukların karşısında oturma şekline bakın. Gerilmiş sandalyeye oturuyor. Camide diz kırıp oturamayan 'obez' imam mı çocuklara sportif etkinlikler düzenliyor ?...