banner388

Samsun'da Öğrenciler Karnelerini Aldı

2015-2016 eğitim-öğretim yılının son bulmasıyla beraber Samsun'da yaklaşık 243 bin öğrenci karnelerini aldı.

Samsun'da Öğrenciler Karnelerini Aldı

2015-2016 eğitim-öğretim yılının son bulmasıyla beraber Samsun'da yaklaşık 243 bin öğrenci karnelerini aldı.

17 Haziran 2016 Cuma 14:06
Samsun'da Öğrenciler Karnelerini Aldı

Canik İMKB Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirilen karne töreni ile öğrenciler 2015-2016 eğitim-öğretim yılına veda etti. Karne töreninde okullarında derece elde eden ve çeşitli dallarda başarılı olan öğrencilere ödüllerini protokol üyeleri takdim etti. Canik İMKB Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirilen karne töreninde Samsun Valisi İbrahim Şahin, Canik Kaymakamı İlhan Turgut, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, öğretmen ve öğrenciler yer aldı.

ŞAHİN: "EĞİTİM SIRALAMASINDA ÇOK İYİ DURUMDA DEĞİLİZ"
Törende söz alan Samsun Valisi İbrahim Şahin, "Canik İMKB Anadolu Lisesi'nin bölgenin en iyi okullarından biri olması bizi çok mutlu etti. Öğrencilerimizi başarılarından dolayı tebrik ediyorum. Tatile giriyorsunuz elbette dinleneceksiniz ama yarın sonraki gün kendinizi yan gelip yatmaya itmeyin. Bu sizde okullar açıldığında adaptasyon sorunu yaratır. Onun için bir şeylerle meşgul olmanız gerek. Samsun eğitimde il sıralamasında 32'inci. Tabi zaman zaman değişebiliyor ama çok iyi olmadığımız kesin. Hangi ölçüm kullanılacaksa Samsun ilk 10'da olmalı. Benim zamanımda veliler daha iyi eğitim alsınlar diye Amasya'dan Samsun'a çocuklarını yolluyorlardı. Şimdi Amasya 12-13'üncü sırada, biz 30'dayız. Bunu kabullenmemiz mümkün değil. Ne yapıp edip ilk 10'a girmeliyiz" şeklinde konuştu.

ESEN: "HER BİTİŞ BERABERİNDE BİR MUHASEBE ANLAYIŞINI DA GETİRİR"
Samsun'da bin 55 okulda yaklaşık 243 bin öğrencinin karne aldığını belirten Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, "Karne alacak bütün öğrencilerimizin başarılarının artarak devamını diliyorum. Her bitiş beraberinde bir muhasebe anlayışını da getirir. Biz bu günden itibaren gelecek yılın planlamasını yapmalıyız. Kötü karne diye bir şey yoktur geliştirmesi gereken alanlar vardır. Karnelerinden dolayı aileler çocuklara baskı yapmamalı kötü davranışlardan kaçınılmalıdır. Öğrencilerimizin özgüvenini zedelemeden onların zayıf yanlarını geliştirmelerine katkı sağlamalıyız" ifadelerini kullandı.
 

Son Güncelleme: 17.06.2016 14:11
Anahtar Kelimeler:
SamsunTörenValiKarne
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.