banner388

Samsun'da öğrenciler beyaz önlük giydi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Diş Hekimliği Fakültesinde 1 sınıf öğrencileri beyaz önlük giydi.

Samsun'da öğrenciler beyaz önlük giydi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Diş Hekimliği Fakültesinde 1 sınıf öğrencileri beyaz önlük giydi.

04 Aralık 2017 Pazartesi 17:48
Samsun'da öğrenciler beyaz önlük giydi

Samsun haber - Samsun'da Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen törenle Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Diş Hekimliği Fakültesine bu yıl başlayan 1. sınıf öğrencileri beyaz önlük giydi.


Düzenlenen törene Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz, OMÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selim Arıcı, OMÜ Rektör Danışmanı Prof. Dr. Hüsnü Demirsoy, Samsun Dişhekimleri Odası Başkanı Abdullah İlker, öğretim üyeleri ve aileleri katıldı.

"ÇOK DEĞERLİ BİR MESLEK SEÇTİNİZ"

Samsun Diş Hekimleri Oda Başkanı Abdullah İlker yaptığı konuşmada," Size şimdiden değerli meslektaşlarım diyerek seslenmek istiyorum. Umarım en kısa sürede zaman kaybetmeden mesleğe atılırsınız. Öncelikle çok değerli bir meslek seçtiniz. Diş hekimliği birçok beceriyi bir arada barındırmanız gereken bir meslek. O yüzden bu mesleği seçtiğiniz için sizi tekrar kutluyorum. Ayrıca böyle bir fakülteyi tercih ettiğiniz için de sizi kutluyorum. OMÜ’ nün 42 yıllık geçmişinde Diş Hekimliği Fakültesi bugüne gelene kadar çok büyük aşamalar kaydetti. O yüzden böyle bir fakülteyi tercih ettiğiniz için şanslısınız” dedi.

ONLAR HEKİM ADAYI

Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selim Arıcı, “Önce adam, sonra diş hekimi olmak önemli. Beyaz önlük giymeden önce sınıftaki tavırlarımızdan, hocalarımıza hitap şekillerimizden hastane koridorlarındaki davranışlarımıza kadar bir hekim gibi davranmak önemli. Bunları hatırlatmak adına beyaz önlük giyme töreni önem taşıyor. Bunun bilincine varıp bu fakülteye adım attıktan sonra ‘ben artık bir hekim adayıyım; bu bilinçle her hareketim ve hastalara yaklaşımım eksiksiz olmalı’ diye düşünmeniz gerekiyor. Beyaz genel anlamda saflığın, temizliğin ifadesi. Mesleğinizi yaparken bunu hiç unutmayın” diye konuştu.

"AİLELERİNİZİ TEBRİK EDİYORUM"

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz ise “Doğru ve çalışkan insan vasıflarını taşıdığınız sürece hem mutlu hem ülkesine faydalı bir fert olarak bu ülkeye güzel katkılar sağlayacağınıza eminim. Ailelerinizi tebrik ediyor ve hocalarınıza da gösterdikleri emekten dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.