banner388

Samsun'da o mahalleye yıkım kararı!

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde bulunan 6'sı tamamlanmış, 20'si ise temel aşamasında olan 26 kaçak yapı yıkıldı.

Samsun'da o mahalleye yıkım kararı!

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde bulunan 6'sı tamamlanmış, 20'si ise temel aşamasında olan 26 kaçak yapı yıkıldı.

09 Ocak 2020 Perşembe 09:52
Samsun'da o mahalleye yıkım kararı!

Vezirköprü ilçesi Özesentepe Mahallesi Kunduz mevkisinde bulunan 6'sı tamamlanmış, 20'si ise temel aşamasında olan 26 kaçak yapıya Vezirköprü Orman İşletme Müdürlüğü tarafından açılan dava sonucunda mahkemece yıkım kararı verdi. Belirtilen adrese gelen yıkım ekibi ve makineler yayla evlerini birer birer yıktı. Ev sahipleri ise yıkımdan arta kalan tahta, demir gibi malzemeleri topladı. Öte yandan 150 kişilik jandarma ekibi muhtemel bir olumsuzluğa karşı yıkım süresince olay yerinde bulundu.  

HAYVAN OTLATMAK İÇİN KULLANIYORLARMIŞ


Vatandaş Bayram Duman yaylada hayvan otlatmak için yayla evi yaptıklarını belirterek, "Devlet hayvana teşvik ediyor, köylüler büyük şehirlere taşınmasın diye. Ama bugün bakıldığında evlerimizi yıkıyorlar. Ben hayvanımı nerede otlatacağım? Bana belli bir yer gösterilsin ki benim çocuğum Ankara'ya, İstanbul'a gitmesin. Evimi de yıktılar şimdi ne şeklinde konuştu.

Mahalle sakinlerinden Mehmet Keskin ise, "Bu yayla, büyüklerimizden duyduğumuz kadarıyla 250 senedir kullanılıyor. Çocukluğumuzdan günümüze kadar biz burada duruyoruz. Mahalleliler burada yaylacılık yapıyorlar. Hayvanlarını burada yetiştiriyorlar. Her taraf kar çamur. Yazın yapılmasını isterdik fakat burada daha çok insan olur, zorluk çıkarırlar diye şimdi yıktılar" dedi.


Vezirköprü Orman İşletme Müdürlüğü yetkilileri ise orman arazisine yapılan kaçak evleri mahkeme kararı ile yıktıklarını dile getirdi.
                        

Son Güncelleme: 09.01.2020 10:02
Anahtar Kelimeler:
VezirköprüSamsunYıkım
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Gereksiz adam 2020-01-09 17:12:41

Devlet haklı arkadaş, ormanı kes ev dik ormanı kes fındık dik olsun senin oh mis ben niye ormanı kesip ev yapmıyorum malmıyım ben bir kamyon vergi ödüyorum

Misafir Avatar
ayakkabı kutusundaki dolarlar 2020-01-09 22:35:15 @Gereksiz adam

mükemmel yorum.katılıyorum

Beğenmedim! (0)
Avatar
Okuyucu 2020-01-09 20:36:29

Devlet % 100 haklı yasak olan er geç cezası kesilir.