banner388

Samsun'da o fakültenin adı değiştirildi

Samsun Üniversitesi'ne bağlı Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi'nin adı değiştirildi.

Samsun'da o fakültenin adı değiştirildi

Samsun Üniversitesi'ne bağlı Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi'nin adı değiştirildi.

02 Şubat 2022 Çarşamba 10:51
Samsun'da o fakültenin adı değiştirildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Samsun Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi'nin adı Özdemir Bayraktar Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi olarak değiştirildi. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

ÖZDEMİR BAYRAKTAR KİMDİR?

1949 yılında Sarıyer’in Garipçe köyünde doğan Özdemir Bayraktar, Kabataş Erkek Lisesi’nden mezun oldu. 1967’de İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümüne giren 1972 yılında mezun oldu. 

Baykar tarafından TSK için geliştirilen ilk insansız hava aracı olan Bayraktar Mini İHA Ar-Ge çalışmalarının yapıldığı 2005-2009 yılları arasında Güneydoğu Anadolu bölgesinde askerler ile birlikte gerçekleştirilen çalışmalara liderlik yaptı.

Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen tüm ürünlerin tasarımlarını çizen Özdemir Bayraktar, Bayraktar TB2 ve Bayraktar AKINCI TİHA’ya karakterini veren özgün tasarımların da sahibidir.

Özdemir Bayraktar, Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen Bayraktar TB2 SİHA’ların Karabağ’ın Ermenistan işgalinden kurtulmasına sunduğu katkı nedeniyle 2021’de Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından Karabağ Nişanı’na layık görüldü.

Özdemir Bayraktar'ın oğlu Selçuk Bayraktar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan ile evlidir.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
dasdasdas 2022-02-02 11:05:34

uzay bilimlerimi? ada bak çay demle! kaç para ödüyorsunuz bu yeterlilikdeki bir akademisyene? algıdan tasarrufda olmuyor demekki.