banner388

Samsun'da o cami yıllara meydan okuyor

Selçuklu Devleti döneminde inşa edilmiş ahşap çivisiz cami, adeta yıllara meydan okuyor.

Samsun'da o cami yıllara meydan okuyor

Selçuklu Devleti döneminde inşa edilmiş ahşap çivisiz cami, adeta yıllara meydan okuyor.

23 Eylül 2017 Cumartesi 09:53
Samsun'da o cami yıllara meydan okuyor

Samsun Haber - Samsun’un Çarşamba ilçesinde bir cami. 8.5 asır önce yapılan Göğceli Çivisiz Cami, 8.5 asır önce inşa edildi ama tüm ihtişamıyla herkesi büyülemeye devam ediyor. 


Tek bir dahi çivi çakılmadan yapılan cami, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. 20 yıl boyunca caminin her türlü bakımıyla ilgilenen Yusuf Kasım Keskin, “Bu cami yapıldıktan 150 yıl sonra gemi korsanları tarafından işgal edilmiş ve tahtalarına balık figürleri gibi çeşitli işlemeler yapılmış. Bu cami tekrar Fatih Sultan Mehmed Han Hazretleri tarafından alınmış. En eski eserlerden bir tanesi. Ahşap olarak Karadeniz’de ilk kez yapılan mabetlerden bir tanesi. Yaklaşık 8,5 asırlık bir eserdir. Bu caminin iç yapısı insan iskeleti şeklinde yapılmıştır. Bu caminin duvarları bir bütün olarak 7 parça tahtadan inşa edilmiş. Bu bölgede deprem ihtimali yüksek olduğundan o dönemde zelzele rayları koyulmuş caminin yıkılmaması için” dedi.


Caminin Peygamber Efendimizin torunları tarafından yaptırıldığını ifade eden Yusuf Kasım Keskin, O yıllarda yaşamış olan Seyyid Ahmed-i Kebir Er-Rufai Hazretleri var. Kabri Ladik ilçesinde. Bu cami büyük bir ihtimalle bu zat tarafından inşa edilmiş” diye konuştu.

Son Güncelleme: 23.09.2017 16:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.