banner388

Samsun'da nefes kesen tatbikat

Samsun'da cankurtaran ekiplerinin gerçekleştirdiği tatbikat vatandaşlar tarafından gerçek sanıldı.

Samsun'da nefes kesen tatbikat

Samsun'da cankurtaran ekiplerinin gerçekleştirdiği tatbikat vatandaşlar tarafından gerçek sanıldı.

28 Haziran 2018 Perşembe 10:25
Samsun'da nefes kesen tatbikat

Samsun haber - Karadeniz'de yaşanan boğulmaları engellemek için cankurtaranlar başarılı bir tatbikat gerçekleştirdi.

Atakum sahilinde yapılan tatbikat vatandaşlar tarafından gerçek sanılırken ekipler senaryo gereği boğulan kişiye 3 koldan müdahale etti.

Denizden, karadan ve sahilden boğulan kişiye kısa sürede ulaşılırken denizden çıkarılan kişiye kumsal ilk müdahale yapıldı. Vatandaşlar paniğe kapılarak 112 acil servis ekiplerine haber verdi. Harekete geçen diğer güvenlik güçleri ise tatbikat bölgesini havadan taradı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Su altı Arama ve Kurtarma Cankurtaran Amiri Zekeriya Acar, "Sezona 70 kişilik bir ekiple başladık. Bizim sorumluluk alanımızda ciddi sayılabilecek bir vaka ile karşılaşmadık. Özellikle ilçelerden ve başka şehirlerden gelen vatandaşlar, bu denizi bilmedikleri için onlara gerekli uyarılarımızı yapıyoruz. Atakum sahilleri çok rağbet görüyor. Biz sürekli gerekli tedbirleri alıyoruz. Deniz dalgalı olduğu zamanlarda vatandaşları uyarıyoruz. Mümkün olabildiğince denize sokmamaya çalışıyoruz. Cankurtaranlar olarak saat 10.00’da işe başlayıp 19.00’a kadar mesai yapıyoruz. Bir boğulma vakası duyulduğunda bölgede bulunan ekiplerimiz anında müdahale edebilmek için canla başla mücadele ediyor. Gerek karadan araçlarımızla gerekse denizden botlarımızla birlikte vakaya hemen müdahale edebilmek için uğraşıyoruz. Vakayı denizden çıkarttıktan sonra yapılan ilk müdahalenin ardından sağlık ekiplerine teslim ediyoruz. Özellikle bu bölgede rip akıntısı çok fazla oluyor. Biz doğabilecek rip akıntısına karşı sürekli vatandaşlarımıza uyarılarımızı yapıyor ve gerekli bilgileri veriyoruz. Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı cankurtaranlar olarak can kaybı olmaması için mücadele veriyoruz" dedi.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
arap kadir 2018-06-28 14:21:30

saathaneden 5 10 kişi daha çağırın can kurtaran kulelerinde Allahın kulu yok.