banner388

Samsun'da Muhteşem Sergi

Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı, Cumhuriyet Bayramı öncesi muhteşem bir sergi açılışına imza attı.

Samsun'da Muhteşem Sergi

Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı, Cumhuriyet Bayramı öncesi muhteşem bir sergi açılışına imza attı.

28 Ekim 2016 Cuma 15:43
Samsun'da Muhteşem Sergi

Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı'nın açmış olduğu "Mehmed’in Hikayesi: Kurtuluş Savaşı Kartpostalları Sergisi"nde yer alan Kurtuluş Savaşının akabinde basılan kartpostallarda Anadolu'daki işgalleri, Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışı, Kuva-yi Milliye’nin teşkilatlanması, toplanan kongreler, arkasından yaşanan muharebeler ve son olarak da işgal altında bulunan Anadolu kentlerinin kurtuluşu resmedilmekte.

Sergide, Misak-ı Milli'nin maddelerinin yer aldığı 45 kartpostal ve bunun yanında sergide ziyaretçilerin izlemesi için Genelkurmay arşivlerinden temin edilen 1941 yılında Samsun'da kutlanan dönemin Samsun Valisi İbrahim Ethem Aykut ve Samsun Belediye Bakanı Rüstem Mesutoğlu'nun da bulunduğu 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı görüntüleri yer almakta.

Büyükşehir Belediyesi Kent Müzesindeki sergi, Samsun Valisi İbrahim Şahin ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz tarafından açıldı ve daha sonra rehber eşliğinde öğrencilerle birlikte sergi gezildi. Açılışta konuşan Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Necmi Çamaş, "Kurtuluş Savaşını dönem dönem yaşayabilmemizi sağlayacak olan bu kartpostalları bizimle paylaşan Dokuz Eylül Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kemal Arı’ya en derin teşekkürlerimi sunarken, sergide emeği geçen tüm Samsun Kent Müzesi çalışanlarına da ayrıca teşekkür ederim" dedi.

Son Güncelleme: 28.10.2016 18:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.