banner388

Samsun'da muhabirlerin fotoğrafları sergilenecek gelirin yarısı da onlara verilecek

Açıklama Samsun Basın İlan Kurum Müdürü Mustafa Bayraktar tarafından yapıldı.

Samsun'da muhabirlerin fotoğrafları sergilenecek gelirin yarısı da onlara verilecek

Açıklama Samsun Basın İlan Kurum Müdürü Mustafa Bayraktar tarafından yapıldı.

30 Mayıs 2017 Salı 12:51
Samsun'da muhabirlerin fotoğrafları sergilenecek gelirin yarısı da onlara verilecek

Samsun Haber - Muhabirlik mesleğini haber içerisinde değerlendiren Bayraktar habere en yakın rahata uzak olan kişi olarak yorumladı.

Sergi tarihi 18 Temmuz

Mustafa Bayraktar, ''Devletle halkın arasındaki ilk teması sağlayan, haberi toplayan, kamuoyuna ulaştıran da muhabir. Gazeteciliğin kılcal damarları, olmazsa olmazı da o. Samsun’da faaliyet gösteren yerel ve ulusal gazetelerde görev yapan muhabirlerin geçmişten günümüze kadar çekmiş olduğu fotoğraflardan 55 tanesi ‘Fotoğraflarında muhabir’ adı altında 18 Temmuz 2017 tarihinde sergilemeyi düşünüyoruz” dedi.

Sergilenen fotoğraflardan elde edilen gelirin yüzde 49'u muhabirlere ait geri kalanı ise

18 Temmuz tarihinde yapılacak olan sergide sunumları yapılacak olan fotoğrafların satılma işleminin de yapılacağı buradan elde edilecek olan gelirin yüzde 49'luk kısmı  muhabirlere verileceğini belirten Basın İlan Kurumu Müdürü Mustafa Bayraktar, kalan kısmın ise sosyal içerikli bir etkinlikte ya da vakfa bağışlanacağını söyledi.

40 yıldır görev yapan muhabirlerin olduğuna söyleyen Bayraktar, “Eski Samsun fotoğrafları da olabilir spor müsabakalarında çekilen bir fotoğrafta. Siyasetçilerin veya sanatçıların ilginç fotoğrafları da olabilir mezuniyet töreninden bir karede. Bugün çekilen bir fotoğrafta olabilir geçmişten nostalji de yapılabilir. Arkadaşlarımızın çekmiş olduğu müthiş fotoğraflar var. Önemli olan fotoğraflarında muhabirlerin neyi anlatmak istedikleri veya hangi koşulda fotoğraf çektikleridir” diye konuştu.

Başvuruda bulunmak isteyenler  1 Temmuz tarihine kadar müraacat etmeleri gerekiyor.

Son Güncelleme: 30.05.2017 13:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.