banner388

Samsun'da minikler sahne aldı

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu bünyesi altında "Minikler Halk Oyunları Türkiye Şampiyonası" Samsun'da düzenlendi.

Samsun'da minikler sahne aldı

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu bünyesi altında "Minikler Halk Oyunları Türkiye Şampiyonası" Samsun'da düzenlendi.

01 Eylül 2018 Cumartesi 23:49
Samsun'da minikler sahne aldı
Samsun Haber-Türkiye Halk Oyunları Federasyonu'nun düzenlediği "Minikler Halk Oyunları Türkiye Şampiyonası" Samsun Valiliği ve Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde
Canik Atatürk Spor Salonu’nda düzenlendi. Şampiyona öncesi açılış serenomisi gerçekleşdi. 2 gün sürecek şampiyonanın ilk müsabakaları bugün başladı.
Şampiyonada konuşma yapan Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Başkanı Suat Aksu, “Öncelikle bize bugün bu şampiyonayı Samsun ilinde gerçekleştirmemize vesile olan, bizlere ev sahipliği yapan Samsun Valimize ve Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürümüze teşekkür ediyorum. Bu yarışma için kulüplerimiz aylarca çalışmalar yaptı. Kendi dallarında hazırlıklarını tamamladılar. 2 gün sürecek olan yarışmamız, ‘Minikler Geleneksel Düzenlemeli Dal’ ve ‘Minikler Geleneksel Düzenlemesiz Dal’ olarak iki sınıfa ayrılmıştır. Toplamda 25 kulüp yarışmalara katılmıştır. Yani yaklaşık olarak 750 civarında öğrencimiz bu şampiyonaya katılmıştır. Bugün de muhteşem bir seremoninin ardından ilk müsabakalar start aldı. Müsabakaların ilki olan Minikler Geleneksel Düzenlemeli Dal bölümü bugün gerçekleştirildi. Yarın ise Minikler Geleneksel Düzenlemesiz Dal kısmı gerçekleştirilecektir" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.