banner388

Samsun'da mahalleli hal istemiyor 

Samsun'da mera alanları üzerine yapılacak olan sebze ve meyve halinin yapılmasını istemeyen mahalle halkı 'Meralarıma dokunma' pankartı ile durumu protesto ettiler. 

Samsun'da mahalleli hal istemiyor 

Samsun'da mera alanları üzerine yapılacak olan sebze ve meyve halinin yapılmasını istemeyen mahalle halkı 'Meralarıma dokunma' pankartı ile durumu protesto ettiler. 

04 Şubat 2020 Salı 16:36
Samsun'da mahalleli hal istemiyor 

Samsun'un Bafra ilçesinde bir mahalle halkı yetkililere seslendi. Mera alanları üzerine yapılacak sebze ve meyve halini istemeyen vatandaşlar halin daha verimsiz bir bölgeye kurulması gerektiğini savundu.

BURADAN GEÇİNEN İNSANLAR VAR

Mera alanlarına sebze ve meyve hali yapılmasıyla mağdur olacaklarını iddia eden mahalle sakinleri, yetkililerin kararı tekrar gözden geçirmelerini istediler. Türbe Mahallesi’nde yapılması planlanan mera alanında toplanan mahalle sakinleri, "Meralara Dokunma" yazılı pankart açtı. Türbe Mahallesi Muhtarı Aşur Güngör, “Biz hallere, yapılan işlere karşı değiliz. Bizim mahallemizin bundan başka bir merası yok. 60 hane buradan faydalanıyor. Buranın bütün etrafı da ev. Aynı kasaba gibi bir yerin ortasına hal yapılmasını karşıyız. Biz bütün Türkiye'de meraların betonlaştırılmasına karşıyız. Buradan geçinen insanlarımız var. Bunlar sabahtan geliyor hayvanını salıyor, akşam tarlasından geri evine giderken hayvanlarını alıp gidiyor. Bizim için bu mera çok önemli. Burada hal olması demek vatandaşların mağdur olması demek. Burası verimli toprak. Daha verimsiz bir yer bulup oraya yapılmasında fayda var” dedi.

MERA ALANININ BETONLAŞMASINI MİLLİ KAYIP OLARAK GÖRÜYORUZ

Mahalle sakinlerinden Elektrik Mühendisi Serdar Saraç da, “1864'ten beri bizim atalarımız geldiğinden beri biz buralarda yaşıyoruz, buralar dede toprağı. Bütün aileler hayvanlarını burada otlatıyor. Bu da köye bir gelir kaynağı sağlıyor. Açıkçası sadece kendi köyümüz adına değil, Türkiye'nin herhangi bir merasının betonlaştırılmasını milli bir kayıp olarak görüyoruz. Burada bir kamu yararı yok” ifadelerini kullandı.

Mahalleli, yapılan açıklamanın ardından dağıldı.

Anahtar Kelimeler:
SamsunBafraHalMera
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
yavuz balli 2020-02-05 06:47:52

tarimsal alan birakmadiniz samsun da yeter ..beton sevicileri..para gozler.

Avatar
davut yazici 2020-02-04 22:12:58

Samsunu bitirme plani santraller haller Samsunu yanlis kisiler yonetiyor herkes oturup dusunsun ..Samsunu SAMSUNLU yonetmeli. paslanmis demirler degil..

Avatar
hüseyin 2020-02-05 12:30:58

betona asla izin vermeyin yeterya bune böyle toprak kalmadı toprak