banner388

Samsun'da kuş gribi

Samsun'un Bafra ilçesinde geçtiğimiz aylarda telef olan hayvanlarda kuş gribine rastlandı.

Samsun'da kuş gribi

Samsun'un Bafra ilçesinde geçtiğimiz aylarda telef olan hayvanlarda kuş gribine rastlandı.

12 Mayıs 2017 Cuma 14:03
Samsun'da kuş gribi

Samsun haber -  Samsun'un Bafra ilçesinde 4 ay önce kaz ve tavuklar telef olmuştu. Yapılan incelemelerde ise göç yoluyla gelen hayvanlarda kuş gribine rastlandı.Tarım İl Müdürlüğü ise bu durum ise kırmızı alarma geçti. 


Hedef Halk Gazetesi'nde Zekeriya Fırat'ın haberine göre Samsun'a göç eden kazların kuş gribi taşıdığı fark edilince Bafra, Havza ve Kavak'ta ki kümeslerde ki hayvanlarla belirtiler örtüştü. Buun üzerine harekete geçen il müdürlüğü aşılama çalışmalarına başladı. 


Samsun Ziraat Odası Başkanı Hasan Tütüncü, "Yurt dışından Samsun'a göç yoluyla gelen kazlarda bu hastalık görüldü. Önce Bafra'da ölümler yaşandı. Orada aşılama çalışması yapıldı ve hayvanlar gömüldü. Sonra Havza ve Kavak'ta bazı vakaların görüldüğü duyumunu aldık. İlçe Tarım ekipleri çalışmalarını hummalı bir şekilde sürdürüyor "dedi. 

Samsun Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nail Kırmacı ise yaptığı açıklamada şunları söyledi; "Biz bir vaka ile karşılaşmadık. Kanatlı hayvanların yakalanabileceği hastalıklara karşı mücadele çalışmaları sürdürüyoruz. Şuanda ekiplerimiz sahada aşılama çalışmalarını gerçekleştiriyor" 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.