banner388

Samsun'da kurban satışı  veteriner kontrolünde!

Samsun’un Canik ilçesinde kurbanlık bakan vatandaşlar, veteriner kontrolü eşliğinde gönül rahatlığıyla kurbanlıklarını alabiliyorlar. 

Samsun'da kurban satışı  veteriner kontrolünde!

Samsun’un Canik ilçesinde kurbanlık bakan vatandaşlar, veteriner kontrolü eşliğinde gönül rahatlığıyla kurbanlıklarını alabiliyorlar. 

21 Haziran 2023 Çarşamba 16:02
Samsun'da kurban satışı  veteriner kontrolünde!

28 Haziran Çarşamba günü, tüm İslam alemi tarafından Kurban Bayramı olarak kutlanacak. Kurban Bayramı’na kısa bir süre kurban pazarlarındaki hareketlilik de arttı. Vatandaşlar son güne kalmadan kurbanlıklarını almaya çalışırken, Canik Kurban Pazarı’nda büyükbaş ve küçükbaşlar veteriner kontrolünde satılıyor. Canik Belediyesi’ne ait veteriner tarafından beğenilen kurbanlıklar sağlık ve kayıt taramasından geçerken, vatandaşlar da gönül rahatlığı ile kurbanlıklarını almanın rahatlığını yaşıyor.

PAZARA GİREN KURBANLIKLARIN BÜTÜN KONTROLLERİ SAĞLANIYOR

Pazara giren kurbanlıkların tamamının kontrolden geçtiğini, isteyen vatandaşlara da satış anında yardımcı olduklarını ifade eden Canik Belediyesi Veterineri Seyit Ahmet Bakır, “Kurban pazarına gelen küçükbaş ya da büyükbaş hayvanların tüm denetimleri yapılmadan pazarımıza almıyoruz. Önceliğimiz, vatandaşların gönül rahatlığıyla kurbanlıklarını alması. Bu noktada pasaport, nakil belgesi, hayvanların sağlık durumu gibi kontrolleri yapıyoruz. Büyükbaşların kurban olması için 2 yaşını doldurmuş ve sağlıklı olması gerekiyor. Kurbanlıkların küpe numarasını Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan kontrol edip, doğru olup olmadığına da bakıyoruz. Küçükbaşta da 1 yaş doldurma zorunluluğu var. Onların kontrollerini de yapıyoruz. Aynı zamanda günlük rutin kontrollerimiz de var. Hayvanları her gün kontrol edip, sağlık durumlarına bakıyoruz. Rutin kontrollerin yanı sıra kurbanlık almak isteyen vatandaşlar beğendiği hayvanı gelip bize gösteriyorlar. Bizler de hayvanın kontrolünü yapıp kapağına bakıyoruz, sağlık taramasına yapıyoruz. Kurbanlığa uygun olup olmadığını kendilerine söylüyoruz” dedi. 

ALICILAR BÜTÇEYE UYGUN KURBANLIK ARIYOR

Pazarda kurbanlık arayan vatandaşlar, fiyatların geçen yıla oranla arttığını, kendi bütçelerine uygun kurbanlığı almak için tüm satıcıları gezeceklerini söylediler. Satıcılar ise geçen yıla oranla bu sene hayvanların fiyatının artmasına rağmen işlerin iyi gittiğini, bayrama 1 hafta kala mallarının büyük bir çoğunluğunu sattıklarını ifade ettiler.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.