banner388

Samsun'da kurban öncesi son durum

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala, Samsun’da kurulan kurban pazarında kurbanlıkların yarısı satıldı.

Samsun'da kurban öncesi son durum

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala, Samsun’da kurulan kurban pazarında kurbanlıkların yarısı satıldı.

23 Temmuz 2020 Perşembe 11:50
Samsun'da kurban öncesi son durum

Samsun’da Canlı Hayvan Pazarı’na girişte Canik Belediyesi tarafından girişte ateş ölçümü ve dezenfektan ikramı yapılıyor. Kurban pazarlıklarında uzun bir sopa kullanılarak fiziksel mesafe sağlanıyor.

YARISI SATILDI


Kurbanlık hayvan satışları hakkında yorum yapan Hakkı Çöpçü, “Kurban Bayramı’na 8 gün var. 2 haftadır biz buradayız. Pazarda satılan mal yarıyı geçti. Ben 15 hayvanla gelmiştim. 8- 9 tanesini sattım. Diğerleri için alıcı bekliyorum. Pazarda 150 kilodan 800 kiloya kadar hayvan var. 500 kilo bir hayvan ortalama 22 24 bin arasında satılıyor” dedi.


Fiyatların geçen sene ile aynı olduğunu söyleyen Engin Özer ise “Kurban fiyatları aşağı yukarı 2-3 yılla aynı. Değişen bir şey yok. Buraya 30 hayvanla geldik. 15’ini sattım. 15’i duruyor. 120 koçla geldim. 40’ını sattım. 80 koç var, alıcısını bekliyorum. Herkes emeğinin karşılığını alır inşallah” diye konuştu.

Valilik tarafından vatandaşların kendi özel mülklerinin bahçelerinde sağlık kurallarına uymaları koşuluyla kurban kesim işleminin yapılmasına izin verilmesine izin verildi. Ayrıca Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Samsun İl Müftülüğünün belirlediği kurban satış yerleri ile kurban kesim yerleri dışında hayvan satışı ve hayvan kesiminin yapılmamasına karar verildi. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
samsunlu 2020-07-23 13:20:31

fiyatlar geçen seneye göre aynı değil.fırsatcılar kol geziyor gecen seneden iki katı olmuş fiyatlar.9.bine aldığımız bu sene 12.bin olmuş.yazıklar olsun bu fırsatcılara

Avatar
Alex 2020-07-23 16:19:23

Yem çuvallarının fiyatından haberiniz varmi

Avatar
SALİH 2020-07-24 09:51:45

KESMEYİN OLSUN BİTSİN...