banner388

Samsun'da korsan elektrikçilere dikkat

Samsun Elektrik ve Elektronik Teknisyenleri Odası Başkanı Osman Saka, korsan elektrikçilerle ilgili vatandaşları uyardı.

Samsun'da korsan elektrikçilere dikkat

Samsun Elektrik ve Elektronik Teknisyenleri Odası Başkanı Osman Saka, korsan elektrikçilerle ilgili vatandaşları uyardı.

27 Temmuz 2017 Perşembe 16:38
Samsun'da korsan elektrikçilere dikkat

Samsun haber - Samsun Elektrik ve Elektronik Teknisyenleri Odası Başkanı Osman Saka, korsan taksicilerden sonra korsan elektrikçilerin piyasada çoğaldığını söyledi.


Elektrik ve Elektronik Teknisyenleri Odası olarak yıllardır korsan elektrikçilerle mücadele ettiklerini söyleyen Başkan Osman Saka, "Biz devlete vergisini veren ve yasal yollardan çalışan elektrikçiler olarak bu durumdan çok mağduruz. Korsan elektrikçiler, devlete vergisini veren, SGK’sını ödeyen meslektaşlarımızın kanayan yarası oldu. Bu kişiler devletten vergi kaçırarak çalışıyor. Bu da haksız rekabeti beraberinde getiriyor. Bu konuyla ilgili gerekli yerlerle çalışmalarımızı sürdürerek korsan ile mücadele edeceğiz. Kaçak çalışanlara artık nefes aldırmayacağız. Oda olarak onların peşindeyiz” dedi.


"ELEKTRİKÇİYİM DİYE DOLAŞIYORLAR"


Korsanların yaptığı işçiliğin çok basit olduğunu vurgulayan Başkan Saka, "Adamlar ne dükkan kirası veriyor ne de bir yere bağlı çalışıyor. Eline bir yıldız tornavidayla bir kablo alıp ben elektrikçiyim diye ortalıkta dolaşıyor. Bazı vatandaşlarımız fazla para vermemek için bu kişilere evlerinin elektrik aksamını emanet ediyor. Ancak başlarına gelecek tehlikeyi bilmiyorlar. Allah göstermesin elektik ile şaka olmaz. Yapılan yanlış bir çalışma, yangına davetiye çıkarabilir. O yüzden çok dikkatli olunması gerekir. Bizim vatandaşlarımızdan ricamız, korsan elektrikçi gördüklerinde ve ya duyduklarında odamızı arayarak bize bildirsinler" şeklinde konuştu.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ismi lazım değil 2017-07-27 17:51:52

Sanki vergi levhalı elektrik ustaları fatura kesip sözleşme yapıpta mı iş yapıyorlar. Garanti yok birşey yok ?

Avatar
cihan 2017-07-27 22:31:22

dükkanı olup vergi ödeyerek elektrikcilik yapanlarıda görüyoruz adamda ne teknik var ne de bilgi, not: (bu arada elektrik teknikeriyim + ustalık belgem de var)

Avatar
Adını sen koy 2017-07-28 12:21:18

Annesinin maaşını çekmek için sahte kimlik düzenleyen kişi , sözde namuslu olup medya dan sahte elektrikçileri eleştiriyor .