banner388

Samsun'da Kore Gazisine Son Veda

Samsun’da 86 yaşında yaşama gözlerini kapatan Kore Gazisi Hüseyin Sarıalioğlu, gözyaşları arasında ebedi yolculuğuna uğurlandı.

Samsun'da Kore Gazisine Son Veda

Samsun’da 86 yaşında yaşama gözlerini kapatan Kore Gazisi Hüseyin Sarıalioğlu, gözyaşları arasında ebedi yolculuğuna uğurlandı.

21 Haziran 2016 Salı 18:29
Samsun'da Kore Gazisine Son Veda

Kore Gazisi Hüseyin Sarıalioğlu, önceki gün Canik İlçesi Belediyeevleri Mahallesi'nde bulanan evinde yaşamını yitirdi. 86 yaşında yaşama gözlerini kapayan Kore Gazisi'nin cenaze namazı kalabalık eşliğinde Canik Mevlana Camisi'nde ikindi namazına müteakip kılındı. Cenaze töreninde Samsun Vali Yardımcısı Ali Galip Saral, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Şükrü Eken, Canik Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Erbay, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Samsun Şube Başkanı Ahmet Diril ve Sarıalioğlu'nun yakınları ile sevenleri yer aldı.
Cenaze namazından önce Türkiye Muharip Gaziler Derneği Samsun Şube Başkanı Ahmet Diril söz alarak, "Cennet vatanımızın her karışı, aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin kanları ile hamur olmuş, gölgesinde hür ve bağımsız olarak yaşadığımız şanlı bayrağımız rengini bu mübarek kanlardan almıştır. Bu vesile ile aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize yüce Türk milletinin yüksek ahlaki özelliklerini oluşturan vefa duygusuyla sadakat göstermeliyiz. Hüseyin Sarıalioğlu amcamız 1950 yılında üstün feragat ve fedakarlık örneği göstermiş, Kore de destanlar yazmış Türkiye Cumhuriyeti tarih sayfalarında gazi olarak adını yazdırmıştır. Kederli ailesine başsağlığı diliyorum" dedi.
Cenaze namazından sonra Sarıalioğlu'nun naşı İlkadım Derecik Mezarlığı'na defnedildi.
 

Son Güncelleme: 21.06.2016 18:38
Anahtar Kelimeler:
SamsunCenazeKore
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.