banner388

Samsun'da kışlık alışveriş telaşı başladı

Samsun'da vatandaşlar pazarlara akın ederek kışlık alışveriş yaptılar.

Samsun'da kışlık alışveriş telaşı başladı

Samsun'da vatandaşlar pazarlara akın ederek kışlık alışveriş yaptılar.

05 Eylül 2020 Cumartesi 20:38
Samsun'da kışlık alışveriş telaşı başladı

Samsunlular, buzdolabında saklamak için, turşuluk ve konservelik sebzeler almak için pazarlara akın etti.


Samsunlu vatandaşlar  bugünlerde kış hazırlıklarına başladı. Ancak her ‘yiğidin yoğurt yiyişi’ ne kadar farklıysa vatandaşın da turşu, salça ve konserve yapışı o kadar farklı. Kimi vatandaş bugünleri dolapları doldurma ayları olarak görüyor kimi vatandaşsa turşu ve konserve yapmak için bugünlerin ideal olduğunu savunuyor. Bazısı ise henüz fiyatların istenen seviyede olmadığını, turşu, konserve ve dolapları doldurmak için biraz daha beklenmesi gerektiğini savunuyor.


Pazarda genel havası domates turşusu ve salçası için esiyor. Fasulye içinse kilolarca alıp eve götüren de, ‘biraz daha bekleyelim ucuzlasın’ diyen de mevcut. Salatalık da bugünlerde turşusuyla popüler olan kışlık malzemelerden.


Pazarda fiyatlar ise domates 1.5 TL, kırmızı kapya biber 2.5 TL, salatalık 2.5 TL, patlıcan 3 TL, elma 3 TL, erik 3 TL, marul 3 TL, biber 4 TL, şeftali 4 TL, armut 5 TL, üzüm 5 TL, fasulye 7-11 TL arası bulunabiliyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.