banner388

Samsun'da kirkitli kilim kursu

Samsun'un Bafra ilçesinde el sanatlarını canlandırmak amacıyla 25 kursiyerin katılımıyla kirtitli kilim kursu açıldı.

Samsun'da kirkitli kilim kursu

Samsun'un Bafra ilçesinde el sanatlarını canlandırmak amacıyla 25 kursiyerin katılımıyla kirtitli kilim kursu açıldı.

06 Aralık 2017 Çarşamba 15:34
Samsun'da kirkitli kilim kursu

Samsun Haber - Samsun'un Bafra ilçesinde el sanatlarını canlandırmak amacıyla kirtitli kilim kursu açıldı. İŞKUR ile Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde açılan 798 saatlik kilim kursuna 25 kursiyer katıldı.


Bafra İŞKUR Müdürü Yakup Ergenlik kurs ile ilgili olarak, "Kirkitli kilim kursumuz kadınlarımızın aile ekonomilerinde katkı sağlamaları ve meslek edinmeleri ve eskilerden kalan bu el sanatının tekrar gün yüzüne çıkarılarak yaşatmak amacıyla açılmıştır" ifadelerini kullandı.


25 kursiyerle faaliyetini sürdüren kurs öğretmeni Nurcan Dilek Kurt açıklamalarında, "Kilim kursumuz için gerekli olan tezgahları dokuma işini bırakan kadınlardan satın aldık. İleride atölye şeklinde çalışmayı hedefliyoruz. Kursumuza kırpıklık kumaş desteğinde bulunan Bafra Umut Derneği’ne teşekkür ediyorum" dedi. 


Bafra Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yalçın Ak ise, "Unutulmaya yüz tutmuş kilim dokuma mesleğini yeniden canlandırmak ve kadınlarımıza meslek edindirmek amacıyla açtığımız bu kurs diğer İŞKUR’lu kurslarımızdan farklı. Bu kurs meslek edindirme kapsamına girdiğinden kursiyerlerimize ödenen harçlık 35 lira. Bütün kursiyerlere başarılar diliyorum" açıklamalarında bulundu. 


KİLİM KURSUNA KUMAŞ DESTEĞİ

Bafra Umut Derneği, açılan kirkitli kilim kursuna kırpıklık kumaş desteği verdi. Dernek kursa 8 çuval kırpıklık kumaş desteği yaptı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.