banner388

Samsun'da Kazada Ölen Çocuklar Asli Kusurlu Sayıldılar

Samsun'da bir minibüsün çarpmasıyla yaşamını yitiren Iraklı 2 çocuk, yaşanan kazada asli kusurlu sayıldı, ölümüne sebep olan minibüs sürücüsü tahliye edildi.

Samsun'da Kazada Ölen Çocuklar Asli Kusurlu Sayıldılar

Samsun'da bir minibüsün çarpmasıyla yaşamını yitiren Iraklı 2 çocuk, yaşanan kazada asli kusurlu sayıldı, ölümüne sebep olan minibüs sürücüsü tahliye edildi.

08 Mart 2017 Çarşamba 18:01
Samsun'da Kazada Ölen Çocuklar Asli Kusurlu Sayıldılar

Samsun Haber - 3 Ocak tarihinde Samsun'un İlkadım ilçesi Zeytinlik Mahallesi Barış Bulvarı üzerinde meydana gelen olayda, 23 yaşındaki Mustafa D. idaresindeki 55 ARP 12 plakalı minibüs, yaya olarak yolun karşısına geçmekte olan Iraklı 12 yaşındaki Mohammed Kannah ile 12 yaşındaki akrabası Hashım Naıemı'ye çarptı. Minibüsün çarpanın şiddetiyle savurduğu çocuklar, 112 Acil Servis ekipleri tarafından ambulansla Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılsa da ortaokul 6. sınıf öğrencisi olan Iraklı çocuklar yapılan müdahalelere rağmen acil serviste hayatlarını kaybettiler.

"BİR ANDA ÖNÜME ATLADILAR"

Samsun 3. Ağır Ceza Mahkemesinde "taksirle 2 kişinin ölümüne sebep olmak" suçundan dava açılan kaza sonrası gözaltına alınarak tutuklanan minibüs sürücüsü Mustafa D., bugün görülen davanın ilk duruşmasında kendini savunarak, "70-80 kilometre hızla giderken bir araç beni solladı ve bu sırada hızımı azalttım. Beni sollayan kamyonetten kurtulan çocuklar bir anda önüme atladılar. Kurtulma imkanım olmadı. Olaydan dolayı çok üzgünüm" dedi.

ÇOCUKLAR ASLİ KUSURLU

Adli Tıp Kurumundan gelen rapor duruşmada okundu. Raporda, kazada yaya üst geçidi olmasına rağmen çocukların üst geçidi kullanmayıp tel örgü ile kapatılmış, yaya geçişinin yasak olduğu yoldan geçiş yaptıklarından asli kusurlu oldukları, sürücünün ise kavşağa yaklaşırken hızını azaltmadığı için tali kusurlu olduğu kanaatine varıldı.

TAHLİYE EDİLDİ

Mahkeme heyeti minibüs sürücüsü Mustafa D.'yi "birden fazla kişinin taksirle ölümüne sebep olmak" suçundan 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıp, tutukluluk halini göz önünde bulundurarak tahliyesine karar verdi.

Son Güncelleme: 08.03.2017 18:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Cemal 2017-03-08 23:42:07

Ölenlere Allah rahmet eylesin. Ama karar doğru karar. Hepimiz araç kullanıyoruz ve yola atlayan yayaları biliyoruz. Kaldırımda ya da yol kenarında vursa amenna ama yolda yaya olursa sonuç kaçınılmaz. Dikkatli olalım.