banner388

Samsun'da kayıtsız istihdamla ilgili flaş açıklama

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Genel Sekreteri Mevlut Özen, "Kayıtsız istihdam kul hakkıdır" dedi.

Samsun'da kayıtsız istihdamla ilgili flaş açıklama

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Genel Sekreteri Mevlut Özen, "Kayıtsız istihdam kul hakkıdır" dedi.

23 Haziran 2017 Cuma 11:23
Samsun'da kayıtsız istihdamla ilgili flaş açıklama

Samsun haber- Samsun'da dün akşam bir otelin toplantı salonunda Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Kayıt Dışı İstihdam İle Mücadele Ediyor-2 projesi kapanış toplantısı yapıldı. Toplantıya Samsun Vali Yardımcısı Hakan Kubalı, Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vedat Ceyhan, SGK İl Müdürü Ünay Kaya katıldı. 

Kayıtdışı istihdam konusunda insanları bilinçlendirmek için hazırlanan proje kapsamında Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Avrupa Birliği Koordinasyon Daire Başkanlığının desteğiyle hayata geçirildi. 

Konuyla ilgili resim ve film yarışması yapıldı. Bu kapsamda 2 bin ilkokul öğrenci ve 600 üniversite öğrencisine ulaşıldı. 

OKA Genel Sekreteri Mevlut Özen yaptığı konuşmada, "Neredeyse nüfusun yüzde 50'si kayıtsız çalışırken, bu rakam bugün yüzde 25'lere geldi. Buna rağmen rakam çok korkunç. 65 milyar TL kayıp. 65 milyar TL liraya kaç tane hastane yapılacağını, kaç tane köprü yapılacağını siz düşünün. Kayıtdışı istihdam Türkiye'nin geleceğindeki en önemli meselelerden biri. Türk İslam medeniyetinde en önemli konulardan biri kul hakkı. Kayıtdışı istihdama kul hakkı olarak bakmak gerekiyor. İş adamalarının kul hakkı yememesi için insanları kayıt ettirmeleri gerekir" dedi.
 

Son Güncelleme: 23.06.2017 13:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.