banner388

Samsun'da Kadir Gecesi özel programı yapılacak

Samsun'da ilkadım Belediyesi ve  İlkadım İlçe Müftülüğü işbirliğiyle Kadir Gecesi'ne özel program düzenlendi.

Samsun'da Kadir Gecesi özel programı yapılacak

Samsun'da ilkadım Belediyesi ve  İlkadım İlçe Müftülüğü işbirliğiyle Kadir Gecesi'ne özel program düzenlendi.

20 Haziran 2017 Salı 18:57
Samsun'da Kadir Gecesi özel programı yapılacak

Samsun Haber - İlkadım Belediyesi'nin düzenleyeceği 'Seccadenle Gel' etkinliğinde, Kadir Gecesi dolayısıyla 10 binler birlikte saf tutacak.

İslam alimlerince ramazan ayının en kutsal gecesi sayılan Kadir Gecesi için, Samsun İlkadım Belediyesi ve İlkadım İlçe Müftülüğü işbirliğiyle bir etkinlik düzenlendi. Yarın 21:30'da başlayacak ve sahur vaktine kadar devam edecek olan Kadir Gecesi özel programında Samsun halkı bu kutsal geceyi ihya edecek.  

ONBİNLERCE KİŞİ AYNI SAFTA OLACAK

Teravih namazı öncesi ilahilerle başlayacak etkinlikten sonra Samsunlular ezanın okunmasıyla birlikte Teravih namazını birlikte eda edecekler. 

MUSTAFA ALTIKAT AŞR-I ŞERİF OKUYACAK

Binlerce kişinin aynı safta durarak eda edeceği teravih namazı sonrası Türkiye Kur’an Okuma Birincisi Mustafa Altıkat aşr-ı şerif okuyacak. Mustafa Altıkattan sonra program, İstanbul Eyüp Sultan Camisi İmam Hatibi Davut Şensoy ve Türkiye Büyük Millet Meclisi İmam Hatibi Mehmet Göregen’in Kur’an tilaveti ile devam edecek. 

SAKAL-I ŞERİF ZİYARETİ YAPILACAK

Okunan Kur’an-ı Kerim’in ardından Kadir Gecesi’ne özel dua yapılacak. Yapılacak duadan sonra Sakal-ı Şerif ziyareti gerçekleştirilecek.

Kadir Gecesi’ne kavuşmuş olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, “Pek çok hayır ve bereketi bünyesinde barındıran, manevi haz ve mutluluğun doruğa ulaştığı Ramazan ayının son günlerine yaklaşmasının hüznünü taşıyoruz. Tutulan oruçlarla yapılan ibadet ve yardımlarla bir manevi iklimden geçerek idrak ettiğimiz Ramazan ayı, Kadir Gecesi ile zirveye ulaşmakta ve bayram sevinci ile taçlanmaktadır. Rahmet ve mağfiretin sağanak halinde indiği Kadir Gecesi, faziletine inanarak idrak ettiğimiz takdirde kurtuluşumuza vesilece olacaktır. Ramazan Bayramı’nın da müjdecisi olan Kadir Gecesi’nin başta değerli hemşehrilerimiz olmak üzere insanlığa hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.

HAVA ŞARTLARI UYGUN OLMAZSA PROGRAM SİTE CAMİSİ'NDE OLACAK

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok Samsunluları yarın idrak edilecek olan Kadir Gecesi dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı’ndaki ‘Seccadenle Gel’ etkinliğine davet etti. Ramazan ayını, maneviyatına uygun programlar düzenleyerek geçirdiklerini ifade eden Başkan Tok, "Komşu İftarları ile Samsun’da bir ilki gerçekleştirdik. Her akşam farklı bir mahallede komşu iftar sofralarıyla ve farklı camilerde organize edilen Gönül Sohbetleri ve Kur’an Ziyafeti programlarıyla Ramazan ayını maneviyatına uygun bir şekilde geçirdik. Her yıl olduğu gibi bu Kadir Gecesi’nde ise on binlerce kişi ile aynı anda teravih namazımızı Samsun Cumhuriyet Meydanı’nda kılacağız. Hava şartlarının el vermediği, beklenmedik bir yağış olduğunda programımız Site Camisi’nde gerçekleştirilecektir” diye konuştu.

Son Güncelleme: 21.06.2017 10:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.