banner388

Samsun'da kadınlar susmadı!

Samsun'da bir grup kadın, Sema Esen için seslerini duyurdular.

Samsun'da kadınlar susmadı!

Samsun'da bir grup kadın, Sema Esen için seslerini duyurdular.

10 Haziran 2020 Çarşamba 22:52
Samsun'da kadınlar susmadı!

Samsun'da kadınlar, evinde intihar ettiğine dair adli tıp raporu düzenlenen "Aleyna Çakır" takma isimli Sema Esen'in ölümünün aydınlatılmasını için eylem yaptı.

"İNTİHAR DEYİP GEÇEMEZSİNİZ"



Gazi Müzesi önünde bir araya gelen Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyesi kadınlar, ellerinde "Aleyna Çakır'a ne oldu?" yazılı dövizler taşıdı. Grup sözcüsü Duygu Kasar, grup adına şu söyleşiyi okudu: “Adı Aleyna Çakır, henüz 19 yaşındaydı. Kendi ayakları üstünde durmaya çalışan, mutlu olmayı isteyen genç bir kadındı. 17 Nisan'da kendisine şiddet uygulayan, daha önceden de şiddet gördüğü, tehditler aldığı birlikte olduğu erkek Ümit U.'dan şikayetçi olmuş, cezalandırılmasını istemişti. Savcılıksa fail Ümit U.'yu, hiçbir şey olmamış, hiçbir şey yapmamış gibi serbest bıraktı. Aleyna bu şiddet olayından sadece 1,5 ay sonra evinde şüpheli bir şekilde ölü bulundu. 19 yaşında, şiddetten korunmayan Aleyna hayatını kaybetti. Aleyna bu şiddetten korunsaydı, kendisine şiddet uygulayan, tehdit eden erkek serbest bırakılmasaydı Aleyna belki de hayatta olacaktı. Öyle kolayca 'Bu bir intihardır' deyip geçemezsiniz. Aleyna'nın ölümü şüphelidir ve aydınlatılmalıdır” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ero 2020-06-11 08:49:00

feministler neden hep çirkin

Avatar
Burak 2020-06-11 09:13:18

Verin şu dünyayı kadınlara bakalım günde kaç milyon erkek ölecek seyredelim.

Avatar
tefo 2020-06-11 12:54:17

bunlar çirkin oldukları için böyle şeylere başvuruyorlar güzel kızlar görmüyorum bu tür eylemlerde hiç :D

Avatar
Adinisenkoy 2020-06-12 16:57:52

Samsunlu lar zaten adam olsanız hertarafınız trabzonlu olmazdı