banner388

Samsun'da işlenen cinayette piknik tüpü katili yakalattı

Samsun'un Canik ilçesinde 19 Aralık 2016 tarihinde işlenen cinayet, aylar sonra piknik tüpü üzerindeki DNA örneği sayesinde aydınlatıldı.

Samsun'da işlenen cinayette piknik tüpü katili yakalattı

Samsun'un Canik ilçesinde 19 Aralık 2016 tarihinde işlenen cinayet, aylar sonra piknik tüpü üzerindeki DNA örneği sayesinde aydınlatıldı.

11 Mayıs 2017 Perşembe 13:01
Samsun'da işlenen cinayette piknik tüpü katili yakalattı

Samsun Haber: 19 Aralık 2016 tarihinde Samsun’un Canik ilçesi, Soğuksu Mahallesi’nde meydana gelen olayda, kendisi gibi sağır ve dilsiz arkadaşını uyurken kafasına piknik tüpü ile vurarak öldüren katil, tüpün üzerindeki kan örneğinin incelenmesi sonucu aylar sonra yakalandı.

Olayla ilgili edinilen bilgide 43 yaşındaki Cevdet A., 24 Aralık 2016 tarihinde yatak odasında ölü bulundu. Cevdet A.’nın cesedi üzerinde yapılan incelemede kafasına aldığı sert bir darbe sonucu hayatını kaybettiği belirlendi.

Cinayetle ilgili olarak Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu ekipleri ile Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri, olay yerinde 3 kez incelemede bulundu. Mutfakta bulunan piknik tüpünü inceleyen ekipler kan örneklerine ulaştı. Kan örnekleri, Trabzon Adli Tıp Kurumu Biyoloji İhtisas Dairesine gönderildi. Yapılan incelemede piknik tüpünde hayatını kaybeden Cevdet A.’nın dışında bir erkeğin daha DNA’sına ulaşıldı.

Cinayet Büro ekipleri, olayla ilgili başlattıkları soruşturmada ölen kişinin sağır ve dilsiz olması nedeniyle kendisi gibi olan arkadaş çevresini araştırmak üzere 5 kişilik ekip oluşturdu. Ekip, hızlandırılmış işaret dili kursu aldı. Cevdet A.’nın 6 arkadaşının kan örnekleri ve ifadeleri alındı.

Adli Tıp Kurumu verileri ile 6 kişinin DNA örnekleri karşılaştırıldı. Ekipler, tüpün üzerinde bulunan DNA ile 35 yaşındaki Ö.Y.’nın DNA’sının eşleştiğini tespit etti. Ö.Y., öldürdüğü arkadaşının kendisini darp ettiğini ve sonrasında gece uyurken cinayeti işlediğini itiraf etti. Arkadaşının cenaze törenine de katılan Ö. Y., Samsun Adliyesi’ne sevk edildi.

Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsun
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
emin karagüzel 2017-05-11 14:17:02

Allah cc görevini hakkıyla ifa eden polislerimizden razı olsun, ölenin kanını yerde koymadılar.