banner388

Samsun'da için kritik uyarı! Vakalar 3 ilçede yoğunlaştı!

Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç vakaların 3 ilçede yoğunluk sağladığını ifade ederek kritik uyarılarda bulundu.

Samsun'da için kritik uyarı! Vakalar 3 ilçede yoğunlaştı!

Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç vakaların 3 ilçede yoğunluk sağladığını ifade ederek kritik uyarılarda bulundu.

28 Ağustos 2020 Cuma 12:57
Samsun'da için kritik uyarı! Vakalar 3 ilçede yoğunlaştı!

Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç, “Samsun’da vakalar 3 bölgede yoğunlaşıyor. Vakaların yüzde 54’ünün görüldüğü Çarşamba, İlkadım ve Bafra ilçelerinde yaşayan insanlarımızın artık çok daha dikkatli olması ve kurallara uyması gerekiyor” dedi.

Samsun’daki koron virüsü vakalarının bugüne kadar ki genel dağılımı ve vaka artış hızı hakkında bilgi veren Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç, il genelinde şimdiye kadar görülen vakaların yüzde 54’ünün Çarşamba, İlkadım ve Bafra ilçelerinde gerçekleştiğini, özellikle son dönemlerde vaka artış hızı en yüksek iki ilçe olan Çarşamba ve Bafra ilçelerinde yaşayanların şu dönemde çok daha dikkatli olması ve kurallara uyması gerektiğini söyledi.
İlkadım, Çarşamba ve Bafra ilçelerinde yaşanan vakaların özellikle düğün, nişan, cenaze, başsağlığı gibi insanların bir arada daha uzun süre kaldığı ortamlarda gerçekleştiğini belirten Sağlık Müdürü Oruç, tarım mevsimiyle birlikte bölgede yaşanan günlük insan hareketliliğin de bu vaka artışını tetiklediğini vurguladı.

Samsun İl Sağlık Müdürlüğü olarak kurallara uyulmaması durumunda vaka sayılarının tekrar artışa geçerek, bugüne kadar ki emeklerin hepsinin boşa gideceği noktasında birçok kez uyarı yaptıklarını hatırlatan Oruç, “Sağlık çalışanlarımız ellerinden geleni fazlasıyla yapıyorlar, birçoğu hala sevdiklerini korumak için evlerine gitmeden çalışmaya devam ediyorlar. Ancak hepsi artık yorgun ve artan vaka sayılarını görmekten dolayı endişeliler. Onlarla bir araya geldiğimizde en çok şaşırdığımız konu insanlarımızın maske takmama ve sosyal mesafeye dikkat etmeme noktasındaki ısrarı oluyor. Hastanelerimizde sağlık hizmetlerimizi aksamadan sürdürüyoruz, ancak bu durum insanlarımızın sorumsuz bir şekilde, hiçbir şey yokmuş gibi hareket edip, virüs taşıyıcısı gibi davranmalarını ve hasta sayımızı artırmalarını gerektirmez. Eylül Ekim döneminde başlayacak grip vakalarının korona belirtilerini ve koronanın etkisini tetiklemesinden endişe ediyoruz. Daha kötü bir tabloyla karşılaşmamak ve tekrar yasaklı günlere dönüş yapmamak için artık herkesin toplum sağlığını koruma adına sorumluluklarını yerine getirmesinin zamanı geldi de geçiyor. Gerekmedikçe lütfen dışarıda, kalabalık ortamlarda zaman geçirmeyelim, gitmeye mecbur olmadığımız düğünlere gitmeyelim, maskesiz dışarı çıkmayalım, hayatımızı kurtaracak en önemli şeylerden biri olan sosyal mesafeye dikkat edelim” diye konuştu.
“Kimse bizim yerimize gelip önlem almayacak ve bizi korumayacak” diyen İl Sağlık Müdürü Oruç, normal günlere dönmenin tek yolunun Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın da defalarca söylediği gibi "maske, sosyal mesafe ve el hijyenine" uyumdan geçtiğini belirterek, Samsun halkını bu konuda daha duyarlı olmaya davet etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kemal 2020-08-28 14:32:42

Valimiz bu kötü gidişe katı kurallar getirmesi lazım bizim insanlarımız kurallara uymaz cezalar yazılmalı gerekirse adlı işlemler yaptırımları uygulanmalı

Avatar
Atakumlu 2020-08-28 18:42:30

Neden yasaklar için kışı bekliyoruz

Avatar
Tuba 2020-08-29 00:26:19

Hal böyleyken bütün özel okullar açık ve bütün öğrenciler 7,8,9,10,11,12 ler okulda kesinlikle yasak getirilmeli hem gidişat kötü deniliyor hem öğrenciler öğretmenler okullarda

Avatar
Aysel 2020-08-29 00:20:16

Artık su bir araya gelecek organizasyonlar ne olur yasaklansa kimse dikkat etmiyor yazık bu kadar ugraslara

Avatar
İnci 2020-08-29 00:35:21

Tedbirler eskisi gibi değil özel okullar açık ve bütün sınıflar okullarda 8 ve 12 denildi fakat hepsi okulda tabiki öğretmenlerde bu işten hiç bir şey anllamadık tedbiri ilk olarak okullarda alınmalı böyle saçma şeymi olur durum kötü okullar açık ama tedbirri bırakmayın nasıl olacak bu şekilde nasıl müsade ediliyor önce sağlık yasak getirilmeli

Avatar
KoÇaVaLı... 2020-08-30 12:58:56

Hafta sonları yasaklar gelmezse bu virüs bitmez.65 yaş ve çocuklarada tekrar yasak gelmezse yıl boyu yasağın bitmeyeceğine yüzde yüz eminim.Kahvehaneler ve cafelerde acilen kapatılsın.Bak bakalım bu vakalar azalıyormu azalmıyormu?Kimse işkembeden atmasın.Eskisi gibi yasaklar komple konulsun.Okullarda asla açılmasın.Açılsada kimse çocuğunu göndermez zaten...

Avatar
KoÇoVaLı... 2020-09-03 10:14:52

Arkadaşlar çarşambada vakalar çok arttı.Benim tanıdığım bir ailede komple korona çıktı.Herkes kendi önlemini almak zorunda.Herkes kendi çoluk çocuğunu ailesini düşünsün...

Avatar
Çarşamba 2021-03-14 19:15:28

Bu girişli carsambaliyi sel pardon virüs alır. Bu kadar mı zor konu komşuyla gorusmemek. İlla bir sevdigimizi kendi ellerinizle -pardon yaklastirmiyorlar değil mi?- gommemiz mi gerekiyor.