banner388

Samsun'da HES kodu alana korona hediye

Samsun'da kamu kurum ve kuruluşlarına girişlerde HES kodu zorunluluğu getirildi. HES kodu alamayan vatandaşların kurum önünde oluşturduğu kalabalık adeta koronavirüsün bulaşmasına davetiye çıkardı.

Samsun'da HES kodu alana korona hediye

Samsun'da kamu kurum ve kuruluşlarına girişlerde HES kodu zorunluluğu getirildi. HES kodu alamayan vatandaşların kurum önünde oluşturduğu kalabalık adeta koronavirüsün bulaşmasına davetiye çıkardı.

10 Eylül 2020 Perşembe 09:45
Samsun'da HES kodu alana korona hediye

Çeşitli işlemler için PTT’ye gelen vatandaşlar HES kodu uygulamasıyla karşılaştı. Telefonlarını eline alan vatandaşlar HES kodu almak için uğraştı. HES kodunun nasıl alınacağı ile ilgili bilgilendirmeler yer almasına rağmen birçok vatandaş HES kodu almakta zorlandı. Görevlilere güçlük yaşatan vatandaşlar PTT önünde bir karmaşa yaşanmasına sebep oldu. Görevliler fiziksel mesafeyi sağlamak, vatandaşa HES kodu almak, gelen soruları yanıtlamak, güvenliği ve şubeye girişleri sağlamak arasında kaldı. HES kodunun nasıl alınacağı ile ilgili ve fiziksel mesafenin de sağlanması yönünde birçok uyarıda bulundu.

Fiziksel mesafe çoğu zaman sağlanamadı. HES kodu almakta en çok zorluk çekenler ise yaşlılar oldu.

Anahtar Kelimeler:
SamsunSamsun HaberHes Kodu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
.))))) 2020-09-10 12:44:26

devam

Avatar
Hakan can 2020-09-10 13:32:04

YETKİLİLER KAMU KURUM VE KURULUŞLARIN ONUNU BIR KONTROL ETSIN NEYE MAHAL OLDUKLARINI GORSUN

Avatar
samsunlu 2020-09-10 17:45:26

seçim zamanı olunca mesajların biri gidip biri geliyor,millete eziyet çektiriyorlar devlet olarak her şeyimi biliyorsun herkesin telefonuna otomatik gönder,nufusa gittim içerisi bomboş randevusuz almıyor randevu alabilene helal olsun telefona bakan yok.....her yerde kolaylık diye bir sürü engel var

Avatar
Celâl kemal Balkar 2020-09-10 20:00:00

Bu hükümetin bir seyide doğru dürüst olsun

Avatar
Balyoz 2020-09-11 18:29:21

Güvenlik görevlileri kendi telefonlarından mı HES kodu sorgulaması yapıyor?yoksa bana mı öyle geldi? HES konu alamayan yaşlı veya nasıl alınacağını bilmen vatandaşların telefonu üzerinden HES kodu almaya mı çalışıyorlar orada? O zaman Kamu kurumları devletin korona dağıtım şubesi olmuş. Şu liyakat dedikleri şey , bizim memlekette neden yok.? Salgın başlayalı 6 ay olmuş, HES kodu uygulaması çıkalı 3 ay olmuş. Bu üç ayda herkesin evine evrak yolla HES kodun bu de. En azından bu kalabalığı minimuma indirmeyi dene. Ama yok uygulamayı çıkardık akıllı telefonlara indirip yapın. Akıllı telefon yoksa mesaj atın. Bu insanların çoğu kamerası iyi fotoğraf çektiği veya moda olduğu için akıllı telefon kullanır, ben sıradan lise mezunu olan biri olarak bunu biliyorum sözde liyakatlı kitle bunu nasıl bilmez veya bilmezden gelir.?