banner388

Samsun'da HDP'lilere operasyon: 7 gözaltı

Samsun'da Zeytin Dalı Harekatına karşı yapılan paylaşımlarla ilgili olarak 7 kişi gözaltına alındı.

Samsun'da HDP'lilere operasyon: 7 gözaltı

Samsun'da Zeytin Dalı Harekatına karşı yapılan paylaşımlarla ilgili olarak 7 kişi gözaltına alındı.

14 Şubat 2018 Çarşamba 12:27
Samsun'da HDP'lilere operasyon: 7 gözaltı

Samsun Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekipleri, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından, Zeytin Dalı Harekatı'na karşı sosyal medya üzerinden paylaşım yaparak terör propagandası yapıp Cumhurbaşkanına hakaret ile ilgili soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında 7 kişi gözaltına alındı.

Samsun Emniyet Müdürlüğü TEM Şube Müdürlüğü ekipleri, TSK tarafından başlatılan Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili olarak başlatılan operasyona karşı sosyal medya sitelerinden terör propagandası ve Cumhurbaşkanına hakaret suçu şeklinde paylaşımlar yapılabileceği ihtimali doğrultusunda sosyal medya sitelerinde yapılan araştırmalarda Zeytindalı Harekatı'na karşı paylaşımların ve Cumhurbaşkanına yönelik hakaretlerin bulunduğunu belirlendi. 

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda bu sabah saat 06.00 sıralarında 7 kişiye yönelik eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Operasyon kapsamında Samsun il merkezinde 6, Alaçam ilçesinde ise 1 kişi olmak üzere toplam 7 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan Halkın Demokratik Partisi (HDP) Samsun İl Yöneltim Kurulu Üyeleri Z.A. ve S.K., HDP Alaçam İlçe Yönetim Kurulu Üyesi H.A. ile Y.Ö., M.Ç., G.K. ve M.K., sorgulanmak üzere Samsun Emniyet Müdürlüğü TEM Şube Müdürlüğüne götürüldüler. Yapılan açıklamada olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

Kaynak: İHA

Son Güncelleme: 15.02.2018 12:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.