banner388

Samsun'da hayat, 1 dakikalığına durdu

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, Başkomutan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 81. yıl dönümünde, hayat 1 dakikalığına durdu.

Samsun'da hayat, 1 dakikalığına durdu

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, Başkomutan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 81. yıl dönümünde, hayat 1 dakikalığına durdu.

10 Kasım 2019 Pazar 10:33
Samsun'da hayat, 1 dakikalığına durdu

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 81’inci yıl dönümünde Samsun’da düzenlenen törenlerle anıldı. Atatürk’ün hayatını kaybettiği saat 09.05’te çalan siren sesiyle beraber şehirde hayat durdu, herkes işini bırakarak saygı duruşunda bulundu.

Hayat O'nun için durdu

Samsun’da '10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü' nedeniyle ilk tören merkez İlkadım ilçesinde Atatürk Anıtı önünde düzenlendi. Vali Osman Kaymak, Garnizon Komutanı Topçu Albay Recep Ali Üstün, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, anıta çelenk sundu. Daha sonra çalınan sirenin ardından şehirde adeta hayat durdu. Şoförler, trafikteki araçlarını durdurarak saygı duruşunda bulundu. Gündelik hayatını sürdüren esnaflar ve vatandaşlar da Atatürk'e saygı duruşunda bulundu.

"Muasır medeniyetler seviyesi için çabalıyoruz"

Anıt Şeref Defteri'ni imzaladıktan sonra konuşan Samsun Valisi Osman Kaymak; “Kurtuluş Mücadelesini başlatmak üzere Samsun’a 100. yıl dönümünü andığımız bu dönemde bize işaret etiğiniz muasır medeniyeler seviyesinin üzerine çıkma hedefi doğrultusunda tüm gücümüzle çalışmayı sürdürüyoruz. Dahili ve harici düşmanlara rağmen milletimizin ortak eseri olan cumhuriyetimize sahip çıkmak, ülkemizin ve milletimizin geleceği için çalışmak, mücadele etmek, gerektiğinde fedakarlıkta bulunmak, hepimizin müşterek vazifesidir” dedi.

Yoğun bir katılımla başlayan Atatürk’ü anma törenleri anıtın ardından Atatürk Kültür Merkezi’ndeki programlar ile devam etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Sms 2019-11-10 11:18:43

Nasıl söylerim öldüğünü nasıl
Atatürk'üm karşımda yatmış uyumuş
Karlar üstünde kapı başında
Nasıl söylerim öldüğünü nasıl
Başında yeni şapkası
Yola çıkmış yürümüş yürümüş
Kalabalık arkasında
Nasıl söylerim öldüğünü nasıl
Çenesine uzanmış eli
Atatürk'üm çıkar Kocatepe'ye
Işık vurmuş yüzümüzü
Atatürk'üm bakıyor
Çeki düzen verelim kendimize....

Avatar
vatandaş 2019-11-10 12:43:06

1 dk değil 2 dk olacak saygı duruşu

Avatar
adem guven 2019-11-10 21:36:44

MUSTAFA KEMAL ATATURK u saygi ile aniyorum..minnattariz ATAM rahat uyu bekcisiyiz bu vatanin ..