banner388

Samsun'da halkın ulaşım ihtiyaçları belirleniyor

Samsun Büyükşehir Belediyesi Ulaşım, Planlama ve Raylı Sistemler Dairesi Başkanlığı, vatandaşların ulaşım ihtiyaçlarını belirlemek için anket yapıyor.

Samsun'da halkın ulaşım ihtiyaçları belirleniyor

Samsun Büyükşehir Belediyesi Ulaşım, Planlama ve Raylı Sistemler Dairesi Başkanlığı, vatandaşların ulaşım ihtiyaçlarını belirlemek için anket yapıyor.

21 Ekim 2017 Cumartesi 12:07
Samsun'da halkın ulaşım ihtiyaçları belirleniyor

Samsun haber - Samsun Büyükşehir Belediyesi Ulaşım, Planlama ve Raylı Sistemler Dairesi Başkanlığı, Ulaşım Ana Planı güncelleme çalışmalarına başladı. 2032 yılındaki ulaşım ağını şekillendirecek olan çalışma kapsamında Samsunlular ile yüz yüze görüşmelere ve cadde, kavşak ve anayollarda araç sayımlarına başlandı. Personeller 750 noktada araç sayımı yaparken halkın ulaşım ihtiyaçları belirleniyor.


"ULAŞIM AĞI OLUŞTURULACAK"

Konuyla ilgili açıklama yapan Ulaşım, Planlama ve Raylı Sistemler Daire Başkanı Kadir Gürkan, şunları söyledi; "Yapılacak çalışmalarla, gerçekleşen günlük yolculuk verileri toplanacak ve yolculuk özellikleri dikkate alınarak gelecekte tüm şehirde oluşacak ulaşım talebi tahmin edilerek buna uygun bir ulaşım ağı oluşturulacak. Ayrıca plan kapsamında karayolu şebekesi önerileri, toplu taşıma sistemi hat ve işletme planları, raylı sistem yatırım önerileri, yaya yolu ve bisiklet yolu geliştirme önerileri, otopark politikaları, şehirlerarası ve kırsal ulaşım bağlantıları gibi projelere bilimsel bir altlık oluşturularak, yapılacak trafik sayımları ve yolcu, sürücü, bisikletli ve yaya anketleri ile kentin mevcut ulaşım yapısı etüt edilecek."


 

Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsunHaber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
selim 2017-10-21 12:13:53

çevre yolu diye yaptıkları yolu şehrin içinden geçiren,tranvayı yanlış yapıp atakumda trafiği felç eden, milletin parasını heba eden bu büyükşehirin iyi yaptığı birşey varmı bu samsuna...

Avatar
Ali Balbal 2017-10-21 16:30:44

Samsun liman yerinde baslayip 100 .bulvarini takip edip eski stada ve belediye evlerine ulasan bir tramvay guzergahi derhal yapilmali.Ayricea Samsun sehir hstanesinin oldugu bolgeyede simdiden tramvay calismalari baslatilmalidir.

Avatar
sezer 2017-10-21 18:32:55

ilkadım ilçesini yık komple yeni yollar ve planlama o zaman yap.

Avatar
Engelli 2017-10-29 01:31:16

Samsun da engellilerin ulaşımını düşünen hiç yok engelli sadece tramvay yolunda mı oturmak zorunda biz gibi yüksek noktalarda oturan engelliler için ya otobüs ler bize uygun olmalı yada hiç yoktan hastanelere birine muhtaç olmadan gidebilmeliyiz diye düşünüyorum

Avatar
Vatandaş 2017-10-21 12:39:17

Aynı gün içerisinde sayım yapan personel benim aracı 15 yada daha fazla sefer yazıyor servis işi ile uğraşan herkeside bu şekilde

Avatar
öğretmen 2017-10-21 15:29:47

YENİ YAPILAN BU SENE EĞİTİME BAŞLADIĞIMIZ TOBB İLYAS KILIÇ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİNE ÖĞRETMEN,ÖĞRENCİ VE VELİLER OLARAK OTOBÜS VE MİNİBÜS İSTİYORUZ.

Avatar
Çakır 2017-10-21 19:03:59

Pelitköy ulaşımına yıllardır neden çözüm bulunamıyor.

Avatar
Zekeriya Baş 2017-10-21 19:04:03

Öncelikle Çarşamba ve Terme'de kartel piyasa taşımacılık yapan ve halkı iyice bezdiren zalim öho sahiplerinden milleti kurtarabiliriz.Bunun için Terme'den ve Çarşamba'dan Tekkeköy'e ring yeterli olacaktır.