banner388

Samsun'da hakime yurt dışı yasağı

Samsun'da FETÖ'den yargılanan hakime yurt dışına çıkış yasağı verildi.

Samsun'da hakime yurt dışı yasağı

Samsun'da FETÖ'den yargılanan hakime yurt dışına çıkış yasağı verildi.

15 Aralık 2017 Cuma 16:09
Samsun'da hakime yurt dışı yasağı

Samsun haber - Sinop'un Gerze ilçesinde hakim olarak görev yapan M. U. Ö. FETÖ/PDY soruşturması kapsamında meslekte ihraç edilerek tutuklu, eşi hakim eşi R.Ö. ise tutuksuz olarak yargılandı. ByLock kullandığı iddia edilen M.U.Ö. duruşmaya tutuklu bulunduğu Sinop E Tipi Kapalı Cezaevinden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. M.U.Ö.'nün tutuksuz yargılanan eşi ise mahkemede hazır bulundu.

Samsun 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın son duruşmasında M.U.Ö. suçlamaları kabul etmeyerek "Silahlı terör örgütüne üye değilim. Suçlamaları kabul etmiyorum. ByLock kullanmadım" dedi.

M.U.Ö'nün tutuksuz yargılanan hakim eşi ise, "Suç işlemediğimden dolayı beraatime karar verilmesini istiyorum, delil yetersizliğinden değil" diye konuştu.

Mahkeme, hakim Muharrem Umut Özel'i "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı. Özel'in tutuklu kaldığı süre göz önünde bulundurularak yurt dışına çıkış yasağı getirilip tahliyesine karar verildi. Rukiye Özel ise delil yetersizliğinden beraat etti.

Kaynak: İHA

Son Güncelleme: 15.12.2017 16:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Vatanperver 2017-12-15 17:03:32

O ne ala adalet ,eşini neden tutuksuz yargılıyorsun ki onlar bu millete acıdımı ki sen kimsin ki acıyarak adalet veriyorsun . Her ikisininde aynı şekilde yargılanıp adalet dediğiniz mekanizmanın vermiş olduğu kanuna riayet edilerek karar verilmeli