banner388

Samsun'da Hacılar Uğurlandı

Hac ibadetlerini yerine getirmek için yola çıkmış olan hacı adayları havaalanından dualarla uğurlandılar. 

Samsun'da Hacılar Uğurlandı

Hac ibadetlerini yerine getirmek için yola çıkmış olan hacı adayları havaalanından dualarla uğurlandılar. 

19 Ağustos 2016 Cuma 16:56
Samsun'da Hacılar Uğurlandı
Bu sene Türkiye'den yaklaşık olarak 60 bin hacı adayı kutsal topraklara gidiyor. Samsun'dan ise toplam bin 500 hacı adayı hac ibadetini yerine getirebilmek için Samsun ile Çarşamba Havaalanı'ndan yola çıkıyorlar. Bu sene ilk defa Suudi Arabistan’ın Hava Yolları'na ait olan bir uçakta hacı adaylarından bazılarının Medine'ye götürülmek için Samsun'a geldiler. Yakınları ile havaalanına gelmiş olan hacı adayları bilet işlemlerinin ardından uçaklarının kalkacağı vakte kadar heyecanlı bir şekilde bekleyişe geçtiler. Çok fazla heyecanlı olduklarını belirten hacı adayları, çok güzel duyguları yaşadıklarını belirttiler. Kutsal bölgeleri görebilmek için sabırsızlanan adaylar, vatan ve millet için çok dua edeceklerini belirttiler. Bu duygunun kelimeler ile anlatılamaz olduğunu dile getiren hacı adayları, hac ibadetinin bütün herkese nasip olması temennisinde bulundular.

Hacı adaylarını yolcu edebilmek için; Samsun’un İl Müftü Yardımcısı Ali Aslan, Hac ve Umre Hizmetlerinin Şube Müdürü olan Hasan Çörtük ile müftülük görevlileri havaalanına geldiler. İl Müftü Yardımcısı olan Ali Aslan, burada hacı adayları için dualar ettiler. Hacı adaylarını yolcu edebilmek için gelen İl Müftü Yardımcısı Ali Aslan, "Hacı adaylarımız ibadetlerini yerine getirmek için yola çıkıyorlar. Bizler de hacı adaylarımızı uğurlamaya geldik. Dua ederek onları uçağa sevk ettik. İnşallah bütün hacı adayları hayırlı bir şekilde gidip geri gelirler. Bu ibadeti yapmak için hevesle bekleyen kardeşlerimize de Allah fırsat verir inşallah"















Son Güncelleme: 19.08.2016 17:27
Anahtar Kelimeler:
ArabistanKutsal ToprakHav
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.