banner388

Samsun'da gençlerden anlamlı eylem

Samsunlu gençler 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle anlamlı bir eyleme imza attı.

Samsun'da gençlerden anlamlı eylem

Samsunlu gençler 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle anlamlı bir eyleme imza attı.

08 Mart 2018 Perşembe 15:32

Samsun haber - Samsun'un Cumhuriyet Meydanı yanında bulunan AVM'nin avlusunda bir grup genç 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle eylem düzenledi. Rol gereği bir kadın şiddet görüyormuş gibi davranırken, gençler çevredeki vatandaşların tepkilerini ölçtü. Daha sonra rol gereği şiddet gören arkadaşlarını sevgi çemberine alarak basın açıklaması düzenlediler. 

Kadına şiddet konusunda farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını belirten Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi 3. sınıf öğrencisi Sedanur Alıcı, "Amacımızı farkındalık oluşturmaktı. Rol gereği kadın bir arkadaşımıza şiddet uyguluyormuş gibi yaptık. Diğer arkadaşlarımızda sevgi çemberi ismini verdiğimiz çember kurarak şiddet gören arkadaşımızı korumaya aldı. Çevredeki insanların tepki vermesi bizim için sevindirici oldu. Bu, insanların kadına şiddete duyarsız kalmadığını gösteriyor. Kurduğumuz çember, huzur ve mutluluk çemberi. Çemberin amacı ise kadınların korunmasını amaçlıyor. Samsun halkının bu konuda duyarlı olduğuna inancımız tam. Samsun halkına, bize yardımcı olan kişiler ve ekip arkadaşlarımıza teşekkür ederiz" dedi.


 

Son Güncelleme: 09.03.2018 13:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Cengaver 2018-03-09 08:57:22

Kadınlar kadınlığını Erkekler erkekliğini adam gibi yapsa hiç bir sorun kalmaz bu ülkede ama ortalık iyice alamet oldu maalesef