banner388

Samsun'da FETÖ sanığı öğretmene 13 yıl hapis

Samsun'da FETÖ soruşturması kapsamında daha önce tutuklu bulunan din dersi öğretmeni, 13 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Samsun'da FETÖ sanığı öğretmene 13 yıl hapis

Samsun'da FETÖ soruşturması kapsamında daha önce tutuklu bulunan din dersi öğretmeni, 13 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

30 Kasım 2017 Perşembe 13:37
Samsun'da FETÖ sanığı öğretmene 13 yıl hapis

Samsun Haber - Samsun'da tutuklu olarak yargılanan FETÖ sanığı din dersi öğretmeni Dursun K.'ye 13 yıl 6 ay hapis cezası verildi. 


Polisin 16 ay önce gerçekleştirdiği FETÖ soruşturması kapsamında örgütün Ankara cezaevleri ile Samsun, Sinop, Çankırı adliyelerinden sorumlu imamı olduğu öne sürülen ve daha önce meslekten ihraç edilen eski din dersi öğretmeni Dursun K. gözaltına alındı. Şüpheli hakkındaki soruşturmada şahsın ByLock kullandığı, çocuklarını örgüte ait okullara gönderdiği ve Bank Asya'da hesabının olduğu belirlendi. Polisteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen Dursun K. tutuklandı.


Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek', 'FETÖ silahlı terör örgütüne üye olmak' suçlarından tutuklu bulunan Dursun K., bugünkü karar duruşmasında hazır bulundu.
 

Tutuklu sanık, mahkeme heyetine verdiği ifadesinde, "Ben bank Asya'ya talimatla para yatırmadım. 'ByLock' kurup kullanmadım. Lanetlediğim FETÖ örgütü üyesi olmaktan yargılanıyorum. Hakkımdaki suçlamalar asılsızdır. Hakkımda tanıklık yapanlar benim bıyıklı olduğumu söylüyorlar ancak ben hiç bıyık bırakmadım. Vallahi, billahi kimseyi de tehdit etmedim.  Ciddi anlamda örgüt mağdurlarından birisiyim. Ben gözaltına alındıktan sonra babam kalp krizi geçirip öldü. Beraat ve tahliyemi istiyorum" dedi.


Sanığın ifadesinin ardından kararı açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanığı 'FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyesi olmak' suçundan 13 yıl 6 ay hapis cezası verdi.

Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsunFetö
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.