banner388

Samsun'da etin kilosu ne kadar?

Samsun Kasaplar Odası Başkanı Ömür Şen, bir kilo etin 50 liradan satıldığını söyledi.

Samsun'da etin kilosu ne kadar?

Samsun Kasaplar Odası Başkanı Ömür Şen, bir kilo etin 50 liradan satıldığını söyledi.

03 Haziran 2017 Cumartesi 12:49
Samsun'da etin kilosu ne kadar?

Samsun haber - Türkiye'de  41 milyon 329 bin 232 küçükbaş ve 13 milyon 142 bin 987 büyükbaş hayvan var. Toplamda 54 milyon 469 bin 219 adet kesim için hayvan bulunuyor. 55 milyon kesim hayvanının olmasına rağmen hala etin fiyatının yüksek olması dikkat çekti.

Türkiye'de etin sürekli fiyatının artması vatandaşları mağdur ediyor. Evlere giren et miktarı artık azalırken kasaplarında işleride yüzde 50 azaldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, besicileri suçlayacak açıklama yaparak, "Haziran sonuna kadar kesilsin diye 240 bin hayvan ithal edip besicilere verdik. Kurban Bayramı için saklayıp, piyasayı yükseltiyorlar” demişti. Samsunlu kasaplarda Bakan Çelik'e destek verdi.


Samsun Kasaplar Odası Başkanı Ömür Şen konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bakan beyin açıklamaları son derece doğrudur. 
Besiciler, ellerindeki malları değerlendirmek için piyasaya sürmüyor. Ramazan ve bayram çıkışındaki piknik düşkünlerini ve Kurban Bayramı’nı fırsata çevirmeyi düşünüyorlar. Türkiye’deki mal sayısı bana göre yeterlidir. Fırsat düşkünlüğü yapıp malları piyasaya sürmüyorlar. Bu da hem halka hem de bize yansıyor. Karkas etin kilosunu 30 liradan alıyoruz. Eti de 45-40 lira arasında bir fiyata satıyoruz. İnsanlar artık en fazla yarım kilo kıyma alıp gidiyor. Etin fiyatının düşmesinde ithal malın gelmesi de etkili olur. Ancak gelen ithal malın besilik değil, kesimlik olması gerekiyor”" dedi.
 

Son Güncelleme: 03.06.2017 16:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.