banner388

Samsun'da Esnaflar Yetiştiriliyor

Samsun’un İlkadım ilçesi Belediye Başkanı Erdoğan Tok, istihdam garantili olarak Aşçılık Okulu'nun esnaf yetiştirmekte olan en prestijli projelerden biri olduğunu söyledi.

Samsun'da Esnaflar Yetiştiriliyor

Samsun’un İlkadım ilçesi Belediye Başkanı Erdoğan Tok, istihdam garantili olarak Aşçılık Okulu'nun esnaf yetiştirmekte olan en prestijli projelerden biri olduğunu söyledi.

18 Ağustos 2016 Perşembe 16:07
Samsun'da Esnaflar  Yetiştiriliyor

Avrupa Birliğinin Hibe Projesi destekli 'Mesleki Eğitim Mutfağımdan Geçiyor’ projesi genelince 4 farklı dalda eğitimlerin verilemeye devam ettiği Aşçılık Okulu'nu ziyaret eden Başkan Tok, sınıfları gezdi ve aşçı yardımcılığı, pasta yardımcılığı, pideci birde servis elemanı olarak yetiştirilmekte olan öğrenciler ile görüştü.

“ÖNCELİK EĞİTİM’’

Lokantacılar Odasının Başkanı İsmail Balcı ile beraber yaklaşık olarak 80 öğrencinin deneyimli öğretmenler ile birlikte eğitim aldıkları Aşçılık Okulu’nda yapılmakta olan bütün çalışmaları gören Başkan Tok, Aşçılık Okulu'nun esnaf yetiştirmek konusunda önemli eğitim kurumu olduğunu belirtti. Aşçılık Okulu'na paydaş olarak eğitim alanının oluşturulmuş olması, dezünleme ve tefrişatı gibi ciddi konularda katkı sağladıklarını söyleyen Başkan Tok, belediye olarak toplum adına faydalı bireylerin yetişmesi konusunda önceliklerinin olduğunu söyledi.

‘‘ İSTİHDAM GARANTİSİ ’’

Aşçılık Okulu’nun kendi alanında en prestijli olan projelerden biri olduğunu söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Aşçılık Okulunun istihdam garantisi vardır. Burada profesyonel kişilerin gözetiminde eğitim almış olan kursiyerler başarıyı yakalayabilmek için büyük emek harcıyorlar. Çok büyük bir emek söz konusu. Eğitimlerini tamamlayabilmek için büyük gayret gösteren kursiyerler önemli aşamalardan geçmekteler. Aşçıların, pastacıların ve servis elamanlarının da yetiştirilmiş olduğu bir okul. Mezun olacak olan kişiler esnaf olarak istihdam hayatında yer alacaklar” diye konuştu.

Son Güncelleme: 18.08.2016 16:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.