banner388

Samsun'da eğitimde çığır açacak proje

Samsun'da ilkokul öğrencileri 'İşte Oyun Projesi' ile birlikte oynayarak öğreniyorlar.

Samsun'da eğitimde çığır açacak proje

Samsun'da ilkokul öğrencileri 'İşte Oyun Projesi' ile birlikte oynayarak öğreniyorlar.

29 Aralık 2017 Cuma 10:16
Samsun'da eğitimde çığır açacak proje

Samsun'da ilkokul öğrencileri, 'İşte Oyun Projesi' sayesinde oyun oynayarak öğreniyor. Proje ile birlikte öğrenciler telefon, televizyon ve tableti unuttu. Projede Matematik, Türkçe, Fen ve Sosyal içerikli oyunlar eğitimin birer parçası haline getirildi. Öğrenciler okulda öğrendikleri oyunları evde aileleri ve arkadaşları ile oynama devam ediyor.



Mehmet Akif Ersoy İlkokulu tarafından hazırlanan proje, Kazım Özdemir İlkokulu ve Gazipaşa İlkokulu ortaklığı ile yürütülüyor. Proje için Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesinden danışmanlık desteği alındı. Projeye başlamadan önce zümre öğretmenleri Ankara Üniversitesine giderek projenin uygulama yöntemleri hakkında uzmanlardan destek aldı. İyi bir verim alınan projenin ikinci dönem İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından tüm okullarda uygulanması hedefleniyor. 


"FARKINDA OLMADAN ÇALIŞIYORLAR"

Mehmet Akif Ersoy İlkokulu Müdürü Sezai Tiryaki proje hakkında konuşarak, çocukların normalde oynadıkları oyunlara okulda "İşte Oyun Projesi" ile devam ettirdiklerini söyleyerek, "Çocuklar okula başlayana kadar zamanlarını çoğunu oyun oynayarak geçiriyorlar. Okula başlayınca oyun etkinlikleri bitiyor ve birden sıra düzenine geçiyorlar. Bu da çocukları olumsuz yönde etkiliyor. Biz de bu süreci yumuşatmak için önce öğretmenlerimize oyunları öğreterek dersle birlikte öğrencilere vermeye başladık. Bunun çok güzel sonuçlarını almaya başladık. Çocukların daha fazla derslere katılımına yönelik sonuçlar ortaya çıktı. Çocukların öz güveni arttı, öz güveni artan çocuklar daha başarılı oldular. Oyunlarımız değerler üzerine kurduk. İşbirliği, adalet, paylaşma duygularını çocuklarımız bu sayede kazanıyorlar. Çocuklar bu oyunlar sayesinden sosyalleşmeyi, paylaşmayı ve işbirliğini öğrendiler" açıklamalarında bulundu. 


"BU SİSTEM İLE 2 AYDA ÖĞRENİYORLAR"

1. sınıfların, proje kapsamında iki ayda okuma-yazmaya geçtiklerini söyleyen Tiryaki, "Klasik sistemde 4 ayda okuma-yazmaya başlayan öğrenciler bu sistemle iki ay içerinde okuma yazmayı çözdüler. Çocuklar gündüz oynadıkları oyunu akşam aileleri ile oynuyor. Aslında çocuklar farkında olmadan oyun değil ödev yapıyorlar. Eğlenceli olduğu için öğrenciler ailelerine oyunu oynamak için ısrar ediyorlar. Bu proje aile ve okul boyutuyla güzel bir hal aldı" dedi. 


"ÇOCUKLAR TELEVİZYON VE TELEFONU UNUTTU"

"Önceden çocuklarının tablet, bilgisayar, telefonla oynadığını belirten aileler şimdi çocuklarının bu oyunları oynamak istediğini söylüyor" diyen Tiryaki, açıklamalarının devamında, "Bu sayede 'çocuklar tableti bilgisayarı unuttu' diye ailelerden dönüşler alıyoruz. Proje ile öğretmenlerimiz de daha aktif hale geldi. Dersle ilgili daha neler yapabileceklerini araştırmaya başladılar. Bu süreçte Ankara Üniversite Eğitim Bilimleri Fakültesindeki hocalarımızdan destek aldık. Öğretmenlerimiz hizmet içi eğitimi aldı. Milli Eğitim Müdürümüzün talimatıyla bu projeyi ikinci dönem tüm okullarda uygulamaya başlayacağız. Finlandiya ve diğer eğitim sistemleri örnek gösteriliyor. Aslında kaynak bizde. İnşallah bu proje tüm okullarda uygulanarak daha başarılı daha mutlu çocuklar yetiştireceğiz" ifadelerine yer verdi.

Son Güncelleme: 29.12.2017 10:19
Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsun
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
murat aktaş 2017-12-29 12:23:59

Güzel proje umarım tüm okullarda uygulanır. Zamanımızın kabusu haline gelen sanal dünyadan çocuklarımızı korumamız gerekli. Sokaklar artık güvenli değil kimse çocuğunu sokağa salmak ve oynatmak istemiyor buda beraberinde tv,bilgisayar,telefon hastalığını beraberinde getiriyor. Okullarda çocuklar eğleneceğini bilirse hevesle gidip okula arkadaşlarıyla oynamak isterler, kısacası proje çook güzel.