banner388

Samsun'da durum içler acısı

Samsun’da,  2019 yılında kepenk kapatan esnaf sayısı  245 oldu. Bu rakama ulaşmasında mültecilerinde etkisi olan Samsun esnafı  kepenk kapatma noktasında  Türkiye birincisi oldu.

Samsun'da durum içler acısı

Samsun’da,  2019 yılında kepenk kapatan esnaf sayısı  245 oldu. Bu rakama ulaşmasında mültecilerinde etkisi olan Samsun esnafı  kepenk kapatma noktasında  Türkiye birincisi oldu.

24 Temmuz 2019 Çarşamba 16:54
Samsun'da durum içler acısı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) verilerine göre 2019 yılının ilk 6 ayında Samsun’da toplam 245 esnaf sanatkar kepenk kapattı. 

Samsun, 2019 yılında kepenk kapatan esnaf sayısında Türkiye birincisi oldu. Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkan Vekili Savaş Kiraz, yaptığı açıklama ile en fazla kepenk kapatan esnaf sayısının Samsun’da olmasını esnaf enflasyonuna, mültecilerin açtığı iş yerlerine ve şehre yan gelir sağlayacak sektörlerin olmayışına bağladı.

VERGİLER ZOR DURUMA DÜŞÜRÜYOR

Samsun’da üretimin ve diğer yan sektörlerin ekonomiye yeterince katkı sağlamadığını vurgulayan Savaş Kiraz, “Samsun bir esnaf şehri oldu. Bunun da sebebi; Samsun’da ağır sanayinin olmaması, turizmin, üretimin istenilen sevide olmaması. Kayseri’de, Sakarya’da, Kocaeli’de ve Bursa’da sanayi var. Antalya’da turizm var. Yeni bu şehirlerde şehri besleyen yan unsurlar var. Samsun’da aynı şey söz konusu değil. Samsun’da 500’den fazla işçi çalıştıran 5’ten fazla firma yoktur. Tarım ve hayvancılık da istenilen düzeyde değil. Dolayısıyla bu da Samsun’da bir esnaf enflasyonuna yol açıyor. Okuyamayan ya da işe giremeyen esnaf oluyor. Esnaflar da ayakta kalabilmek için maliyetine uygun satışlar yapıyor. Vergiler ve diğer ödemeler de esnafı zor durumda bırakıyor. İşlerin düzelmesi için devletin esnafın bazı yüklerini en azından yılsonuna kadar alması lazım. Bu vergi olur, sigorta olur ya da Bağ-Kur da olabilir” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
VATANDAŞ,,,,, 2019-07-24 17:42:11

SAYIN SAMSUNLU ESNAF ARKADAŞLAR,,,,Bir vatandaş olarak sizlere seslenmek istiyorum,kısacası herşeyde önce indirimlerinizde daha duyarlı olalım,örnek 150tl.lik bir ayakabının eteketine 300 tl yazıp yüzde 50 indirimden bahsetmeyelim,75 tk.lik gömeleğe 300 tl yazıp yüzde 50 indirimden bahsetmeyin,Bunlar marketler içinde geçerli aynı oyunu onlara yapmaya başladı,şuna kesinlikle inananın bu bizim samsunda gittikçede çoğalıyor böyle olduğu müddetçe siz esnaflar kaybediyorsunuz,bunları artık tüketici yutmuyor sizin bu hareketlerinze vatanda gülüyor,lütfe vatanadaşla oynamayın,yalanda indirim yapmayın,yoksa daha çok KEPENK KAPATIRSINIZ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Avatar
ömer tahir azlık 2019-07-24 18:02:41

kiralar yüksek,iş yok gider çok,samsun ölü şehir burda ticaret yürümez...

Avatar
Mehmet yildirim 2019-07-25 00:26:32

Hemşerilerim ben egeye geldim rahat ettim boşa geçmiş uzun yillarim samsunda turkiyenin cennetine gelin

Avatar
NERDE ONLAR 2019-07-24 17:46:39

NERDE KOLTUK SEVDALILARI YUKARDAN KONUŞMAK KOLAY HERKEZ KENDİ CEBİNİ DOLDURUYOR...

Avatar
samsun 55 gs 2019-07-24 18:11:07

ESNAFIM DIRENIYORUZ INANIN KAPATMAMAK İÇİN BAGKUR ODEMESI YAPABILEN ESNAF SAYI COK AZ OLDUGUNU DUSUNUYORUM BU ŞARTLARDA UMARIM HERŞEY GÜZEL OLCAK UMUDUMUZ

Avatar
VATANDAŞ 2019-07-25 00:17:58

Arkadaşım doğru bir şekilde size yazmış 13 ₺ olan peynir hemen 20 ₺ olmuş süper marketler olmasa bakkallar köşe olurdu, büyük AVMler olmasa tuhafiyeciler köşe olurdu ama vatandaş her zaman kazık yemeğe alışkanlık haline getirmiş AVM sahipleri, süpermarketler sahipleri ne yapsın?

Avatar
Kemal 2019-07-25 11:34:31

Samsun’da esnafın durumu iyi değil bu doğru bir tespit. Peki hiç düşündünüzmü;Samsun deniz memleketi ,en uzun sahili, serbest bölge Limanı ve doğal güzellikleri olmasına rağmen neden Samsun’a Turist Gelmiyor ? Memlekette herşey hazır ama altyapı ve sosyal sorunlardan dolayı esnafın yüzünü güldürecek Turist gelmiyor !! Bir düşünün Turistin Samsun’a geldiğini. Hangi sorunlarla karşılaşacağını herkes biliyor. Dolmuşundan , trafiğine , kötü davranıştan ,rahatsız edici hareketlere...! Samsun’un ihmal edilen sorunları artık kararlılıkla çözülmeli ; bu durumlar görmezden gelinir çözümler hayata geçirilmezse daha çok konuşuruz dükkanların kapanmasını, işsiz gençleri..! Sosyal projeler acil hayata geçirilmeli , yarım kalan altyapı hizmetleri tamamlanmalı!!şehir içinde kapanan sinemalar açılmalı ; tarihi bulvar avm ye yatırımlar devam etmeli , fuar tekrar canlandırılmalı, ulaşım sorunları çözülmeli. Üst geçitler yapılmalı. Dökülen eski şehir içi dolmuşları yenilenmeli. Tarihi binalara yapılara sahip çıkılmalı. İşte ozaman Samsun Refah huzurlu olacak ve Tercih edilecektir ...!!

Avatar
Enver şahin 2019-07-25 17:52:34

Gercekten esnafin işi zor sigortamizi oduyemiyoz zaten iş yok eleman olmadığı halde çok zor geciniyoruz esnaf için acil birseyler yspilmalı