banner388

Samsun'da 'Dünden Bugüne Karayolları' sergisi açıldı

Samsun’da Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü’nde görev yapmakta olan Alaattin Polat tarafından Karayolları’nın tarihi fotoğraflarının yer aldığı resim sergisi açıldı.

Samsun'da 'Dünden Bugüne Karayolları' sergisi açıldı

Samsun’da Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü’nde görev yapmakta olan Alaattin Polat tarafından Karayolları’nın tarihi fotoğraflarının yer aldığı resim sergisi açıldı.

11 Mayıs 2017 Perşembe 22:58
Samsun'da 'Dünden Bugüne Karayolları' sergisi açıldı

Samsun Haber- Samsun’da Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü’nde görev yapmakta olan Alaattin Polat tarafından Karayolları’nın tarihi fotoğraflarının yer aldığı resim sergisi açıldı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Atakum Sanat Merkezi'nde açılışı yapılan fotoğraf sergisinde Karayollarının çalışmalarını anlatan yüzden fazla fotoğraf beğeniye sunuldu. Açılan sergide 1880'li yıllardan günümüze dek Karayollarını anlatan fotoğraflar katılımcılardan büyük beğeni topladı.

Fotoğraf sergisini halkla buluşturan Alaattin Polat, "Yollar insan eliyle insanlığa yapılan en önemli alt yapı yatırımıdır. Yollar insanlığın ortak mekanıdır. Gidemediğin yer senin değildir deyimiyle mülküyet kavramından önce bir kültür bütünlüğünün gereği ve medeniyetin açılan kapısıdır yollar. Kimini kimisinden ayıran ve kimini kimisine yaklaştıran yollardır. Bazen yollar gözümüzde büyür bazen de onca yol göze alınır. Yol medeniyettir. Hayatın kendisidir. Bu sözler aslında Karayollarının önemini belirtiyor. Bugün ülkemizde bizim olmamış topraklar feth edilmemiş gönüller kalmamıştır. Uzayan yollar kısalmıştır" ifadelerini kullandı.

Polat’tan sonra konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Bu sergiden çok etkilendim. Birden bire yüreğimi ısıttı ve yaşama sevinci hissettirdi. Daha doğrusu bana şunun için yaşama sevinci verdi. Ben bu ülkenin dününü gördüm burada bu sergide. Hatta yakın geçmişini de gördüm. Ve bugünle kıyasladığımda çok önemli mesafelerin kat edilmiş olduğunu anladım. Bu bizim gelecekte de çok iyi işler yapacağımızın bir göstergesidir. Bu millet demek ki zoru başarıyor. Zoru başaracak enerjiyi bu millet kendi nitelik dokusunda buluyor diye düşündüm. Bu serginin daha da geliştirilebileceğini düşünüyorum. Türkiye'yi nereden nereye getirdiğimizi gösteren bu sergi hepimizi düşündürmesi gerektiren bir sergidir" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.