banner388

Samsun'da 'Dönüşümde İlkadım'a' Yoğun İlgi

Samsun’un İlkadım ilçesinde İlkadım Belediyesi tarafından başlatılan ‘Dönüşümde İlkadım’ projesi yoğun ilgiyle karşılaştı.

Samsun'da 'Dönüşümde İlkadım'a' Yoğun İlgi

Samsun’un İlkadım ilçesinde İlkadım Belediyesi tarafından başlatılan ‘Dönüşümde İlkadım’ projesi yoğun ilgiyle karşılaştı.

20 Mart 2017 Pazartesi 20:02
Samsun'da 'Dönüşümde İlkadım'a' Yoğun İlgi

Samsun Haber- Samsun’un İlkadım ilçesi tarafından başlatılan ‘Dönüşümde İlkadım’ projesinde atık pillerin, atık yağların, bayat ekmeklerin ve ambalaj atıklarının toplanarak geri dönüştürülmesi yapılıyor.

İlkadım Belediyesi’nin bu projesine dhil olmak isteyen birçok site başvuruda bulunuyor. Geri dönüştürülebilir atıkların yerinde ayrıştırılmasını hedefleyen projeyle İlkadım Belediyesi Çevre ve Koruma Kontrol Müdürlüğü tarafından başlatılan 'Dönüşümde İlkadım' projesine dahil olmak için birçok siteden başvuru geliyor. Belediye ekipleri tarafından gerçekleştirilen incelemelerin sonrasında ihtiyaca göre sayıları tespit edilen atık toplama kutuları sitelere ücretsiz olarak temin ediliyor.

‘Ülke ekonomisine katkı sağlıyoruz’

İlkadım sakinlerince büyük beğeniyle karşılaşan projede son olarak Gümüşkent 2. Etap Sitelerinden gelen talep üzerine ambalaj atıkları, atık pil, atık yağ ve bayat ekmek toplama kutuları site görevlilerine verildi. Bu projeden gayet memnun olduklarını söyleyen site sakinleri, “Evlerimizde biriken atıkları İlkadım Belediyesinin bizlere sağladığı atık kutularında ayrıştırmış oluyoruz. Ülke ekonomisine katkı sağladığımız bu projeye dahil olmaktan oldukça memnunuz” dediler.

‘Birçok site sırada’

Gelen bütün talepleri değerlendirdiklerini belirten İlkadım Belediyesi Çevre ve Koruma Kontrol Müdürü Köksal Sarıcaoğlu, “Projeye birçok siteyi gelen talepler doğrultusunda entegre ediyoruz ve birçok site de şu an sırada beklemekte. Vatandaşlarımız gösterdikleri hassasiyet bizleri mutlu ediyor” diye konuştu.

‘Gelecek nesillere borcumuz olarak görüyoruz’

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok konu hakkında yapmış olduğu açıklamada, sisteme dahil olan sitelere belediye hizmetlerinde pozitif ayrımcılık yapılacağının altını çizerek, “Proje içerisinde yer alarak kayda değer atık toplayan sitelerimize çocuklar için masa tenisi, site bahçesi için çiçek ve bank, çöp kovası ve yılda bir sefer ücretsiz ilaçlama gibi hizmetler Belediyemiz tarafından ücretsiz sağlanacaktır. Bize gelen başvurular artarak devam ediyor. Geri dönüşüm, hem çevremize hem de ekonomimize artı değer katmanın temel yollarındandır. Bunu bir belediyecilik hizmetinden ziyade gelecek nesillere borcumuz olarak görüyoruz” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.