banner388

Samsun'da Dolmuşçular Zam İstiyor

Samsun şehir merkezinde taşıma hizmeti veren 1., 2., 3. ve 4. Dolmuş Hatları dolmuş ücretlerine zam istedi.

Samsun'da Dolmuşçular Zam İstiyor

Samsun şehir merkezinde taşıma hizmeti veren 1., 2., 3. ve 4. Dolmuş Hatları dolmuş ücretlerine zam istedi.

23 Aralık 2016 Cuma 17:08
Samsun'da Dolmuşçular Zam İstiyor

Samsun’da yaklaşık 450 civarında araç bulunan ve 24 saat taşımacılık yapan 1., 2., 3. ve 4. Dolmuş Hatlarında çalışan dolmuşçular, akaryakıt fiyatlarına gelen zamlardan sonra yeni fiyat tarife taleplerini UKOME’ye ilettiler. Bu talep bugün Samsun Büyükşehir Belediyesinde toplanan UKOME tarafından bu ay karara bağlamazken, tartışılmak üzere alt komisyona gönderildi.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan UKOME Daire Başkanı Kadir Gürkan, “Toplantıdan zam kararı çıkmadı. Bu ay dolmuş fiyatlarına zam yapılmayacak. Konuyu tartışmak üzere alt komisyona gönderdik. Dolmuş fiyatlarındaki durum 2017 yılının Ocak ayındaki toplantıda netlik kazanır” dedi.

Akaryakıt fiyatlarına gelen zamlarla birlikte yolcu fiyat tarifesinde de zam isten 2. Nolu Dolmuş Taksi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Hakan Şener, “Yolcu tarifesine en son zammı 2012 yılının Mayıs ayında yapmıştık. Mevcut ekonomik şarlar ve akaryakıta gelen zamlardan dolayı zam, ihtiyaç haline geldi. Ekonomik krizden doğan farkı ufak da olsa bir zam ile telafi etmek istiyoruz. Biz öğrencileri 2, tam kişiyi ise 2,5 liradan taşıyorduk. Bizim şimdiki talebimiz ise öğrenci 2,5 tam da 3 lira şeklinde olmasını istiyoruz. Bu sene zam olmazsa biz dolmuşçular zorlanırız. Bir dolmuşun günlük masrafı yakıt, bakım ve şoför parasıyla 300-350 lira arasında değişiyor” diye konuştu.

 

Son Güncelleme: 25.12.2016 20:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.