banner388

Samsun'da dolandırıcılar yakalandı

Samsun'da telefon dolandırıcılığı yapan 2 kişi polis ekipleri tarafından yakalandı.

Samsun'da dolandırıcılar yakalandı

Samsun'da telefon dolandırıcılığı yapan 2 kişi polis ekipleri tarafından yakalandı.

15 Kasım 2018 Perşembe 20:49
Samsun'da dolandırıcılar yakalandı

Samsun Haber-Samsun'da bir kişiyi arayarak terör ile tehdit eden ve 70 bin lirasını alan 2 kişi polis ekipleri tarafından yakalandı.

Samsun'un Atakum ilçesi Mimar Sinan Mahallesinde meydana gelen olayla ilgili edinilen bilgilere göre M.Y.'yi (63) cep telefonu ile arayarak kendilerini jandarma olarak tanıtan dolandırıcılar şahsın banka hesaplarında terör örgütlerinin hareketliliğinin bulunduğu ve parasını çekmesini söylediler. Banka hesabından 40 bin lira çeken şahıs Mimarsinan Mahallesinde boş bir araziye bıraktı. Boş araziden parayı alan şahıslar olay yerinden kaçtı. Daha sonra sabah akşam şahsı rahatsız eden dolandırıcılar bu sefer ise 30 bin lirasını çektirip Kadıköy Mahallesinde tarif edilen yere bıraktırdılar. M.Y.'nin parayı bırakması ile birlikte dolandırıcılar 30 bin lirayı alıp olay yerinden kaçtılar. M.Y.'nin çocukları babalarının dolandırıldığını anlayınca durumu jandarma ve polis ekiplerine bildirdiler. Olayla ilgili çalışmalara başlayan polis ekipleri dolandırıcıların kullandıkları aracı tespit etti. Aracın Tokat iline ait olduğunun tespit edilmesi ile birlikte olay Tokat polisinede haber verilerek şahısların yakalanması sağlandı. Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine kayıtlı olan 2 dolandırıcı Samsun'a getirildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan M.B. (22) ve H.A. (30) Samsun Adliyesine sevk edildi. Polis yaptığı araştırma sonucu dolandırıcıların 70 bin lirayı Şanlıurfa'ya götürüp daha sonra da Tokat iline yine aynı yöntemle dolandırıcılık için geldiklerini tespit etti. 

Nöbetçi mahkemeye ifade veren 2 kişi tutuklanarak Samsun T Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi. 

Kaynak: İHA
 

Son Güncelleme: 15.11.2018 23:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.