banner388

Samsun'da Dev Operasyon!

Samsun’da Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlığı Bürosu ekiplerinin sıkı takibi sonucu gerçekleştirilen operasyonda 10 kişi 3 gün önce gözaltına alınmıştı.

Samsun'da Dev Operasyon!

Samsun’da Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlığı Bürosu ekiplerinin sıkı takibi sonucu gerçekleştirilen operasyonda 10 kişi 3 gün önce gözaltına alınmıştı.

19 Aralık 2016 Pazartesi 22:15
Samsun'da Dev Operasyon!

Meydana gelen hırsızlık operasyonu, Samsun Terme’de gerçekleşti. Terme İlçe Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yönettiği soruşturma çerçevesinde Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlığı Bürosu ekipleri, 8 ay süren teknik ve fiziki takip neticesinde 10 kişiyi 3 gün önce 10 ev ve 5 iş yerine gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda oto hırsızlığı şebekesi üyesi olduğu öne sürülen galerici M.S.(43) ile kaportacılar H.Y.(53), F.A.(30), F.A.(36), H.G.(31), motor ustası M.G.(54) ile D.D.(32), M.C.(60), E.T.(39) ve G.S.'yi (31), yakalayarak gözaltına aldı ve emniyete götürdü.
Gerçekleştirilen çalışma neticesinde söz konusu şahısların hurdaya ayrılmış kamyonetleri satın alarak aynı aracın rengi ve modeline uygun kamyonetleri şebeke üyelerine sipariş ile çaldırdıkları ve çalıntı araçların motor ve şasi numaralarını değiştirmek suretiyle, kaportasıyla da oynayarak piyasa fiyatına araçları Türkiye'nin farklı şehirlerine sattıkları belirlendi. 2009 ve 2011 seneleri arasında Samsun merkez ve ilçelerinde 13, Amasya'dan 2 ve Ordu'ya bağlı Ünye’de de 1 park halindeki araçları çalıp daha sonra üzerlerinde oynama yapıp Türkiye'nin çeşitli şehirlerinde piyasa fiyatına sattıkları ve bazı araçları da parçalayarak yedek parça olarak sattıkları tespit edildi.
Söz konusu hırsızlık olayı ile ilgili 1 kişinin de başka bir suçtan cezaevinde olduğu bilgisine ulaşıldı. Polis ekipleri çalıntı 16 kamyoneti satıldıkları yerlerde ele geçirerek Samsun’a getirdi. Samsun Emniyet Müdürlüğü'nde ifade işlemleri sona eren 10 şahıs bugün Terme Adliyesi'ne aktarıldı. Savcıya ifade veren H.G. serbest kalırken, 9 kişi ise nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye ifade veren M.S., E.T., H.Y. ve M.G. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, F.A., D.D., M.C., F.A. ve G.S. adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

Son Güncelleme: 21.12.2016 12:22
Anahtar Kelimeler:
SamsunOto Hırsızlığı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.