banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun'da denetimler arttırıldı

Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Turgut Güler, "Yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla hayvan hareketlerinin yoğun olduğu bir döneme girdik. Kurban Bayramı öncesi denetimlerimizi artırdık" dedi.

banner269

Samsun'da denetimler arttırıldı

Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Turgut Güler, "Yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla hayvan hareketlerinin yoğun olduğu bir döneme girdik. Kurban Bayramı öncesi denetimlerimizi artırdık" dedi.

14 Ağustos 2018 Salı 16:35
Samsun'da denetimler arttırıldı

Samsun haberKurban Bayramı'na az bir süre kala Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü “Hayvan Hastalıkları ile Mücadele ve Hayvan Hareketleri Kontrolü Programı“ nedeniyle toplantı yaptı.

İl Tarım ve Orman Müdürü Nail Kırmacı toplantı hakkında bilgi vererek “Hayvan hareketlerinin kontrol edilmesinde dolayısı ile hayvan hastalıkları ile mücadelede kurumların dayanışma içerisinde olması yapılan çalışmaların etkili ve verimli olmasına çok ciddi katkı vermektedir. Bu kapsamda uygulamalarda birliktelik sağlamak ve güncel bilgilerin paylaşılması açısından yapılan toplantı çok kıymetlidir. Bu nedenle yardımlaşarak yürüttüğümüz yol kontrolleri hayvan pazarı kontrolleri gibi çalışmalarda desteklerini esirgemeyen emniyet müdürlüğümüze jandarma komutanlığımıza, büyükşehir ve alt belediyelerimizin zabıta ekiplerine teşekkürlerimizi iletiyorum” dedi. 

Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Turgut Güler toplantının açılış konuşmasını yaparak “Yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla hayvan hareketlerinin yoğun olduğu bir döneme girdik. Kurban Bayramı öncesi denetimlerimizi artırdık. Hayvan hareketleri kontrolü; hayvan refahı, hayvan sağlığı, insan sağlığı, hayvansal üretim ile ihracatı kapsayan ve ülke ekonomisi için önemli bir sorun olan hayvan hastalıklarının kontrol altına alınabilmesi ve eradikasyonunun sağlanmasının en önemli ayağıdır. Hayvan hareketleri kontrolü ile hayvanlardan insanlara geçen 200’den fazla hastalık ile mücadele ettiğimiz ve hayvan hastalıklarını eradike ederek ülkemiz ihracatına katkı sağladığımız bilinci ile çalışmaktayız. İlimiz; 56 bin işletmede 400 bin büyükbaş, 250 bin küçükbaş, 5 milyon kanatlı ve 70 bin arı varlığı ile Türkiye genelinde hayvancılıkta önemli bir yerdedir. İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerimizde görevli yaklaşık 200 veteriner hekim ve yardımcı sağlık personeli ile hastalıklarla mücadele ediyor ve güvenilir gıdanın tüketiciye sunulması için özverili bir şekilde çalışıyoruz” diye konuştu. 

Konuşmaların ardından Veteriner Hekim Sabri Akman Hayvan Hareketleri Mevzuatı konulu sunum yaptı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.