banner388

Samsun'da dayakçı öğretmene ceza

Samsun'da ders esnasında gürültü çıkaran öğrenciye, öğretmeni projeksiyon cihazını açmak için kullanılan çubuk ile vurdu. Mahkeme tarafından beraat kararı verilen öğretmene Yargıtay ‘silahla basit yaralama’ suçunu işlediğine hükmetti.

Samsun'da dayakçı öğretmene ceza

Samsun'da ders esnasında gürültü çıkaran öğrenciye, öğretmeni projeksiyon cihazını açmak için kullanılan çubuk ile vurdu. Mahkeme tarafından beraat kararı verilen öğretmene Yargıtay ‘silahla basit yaralama’ suçunu işlediğine hükmetti.

19 Mart 2021 Cuma 13:18
Samsun'da dayakçı öğretmene ceza

Samsun’un Terme ilçesinde meydana gelen olayda iddiaya göre, ders anlattığı sırada gürültü yapan öğrenciye öfkelenen öğretmen, projeksiyon cihazını açmakta kullanılan demir çubuğu eline aldı. Öğretmen, gürültü çıkaran öğrencinin avuç içine demir çubukla bir kez vurdu. Gözyaşlarına boğulan öğrenci durumu ailesine anlatınca olanlar oldu. Asliye Ceza Mahkemesi’nin yolunu tutan aile, öğretmenden şikayetçi oldu. Mahkeme, sanık öğretmenin beraatine hükmetti. Karara soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı itiraz etti. Dava dosyasını yeniden inceleyen Yargıtay 3. Ceza Dairesi, emsal nitelikte bir karara imza attı. Yüksek Mahkeme; öğretmenin projeksiyon cihazını açmakta kullanılan çubuk ile mağdurun avuç içine bir defa vurmak suretiyle kamu görevinin sağladığı nüfuzu kötüye kullanarak üzerine atılı silahla basit yaralama suçunu işlediğine hükmetti.

Kararda şöyle denildi: “Oluşa ve tüm dosya içeriğine göre, sanığın öğretmen olarak görev yaptığı okulda mağdurun öğrenci olduğu, ders sırasında gürültü yapılmasına sinirlenen sanığın projeksiyon cihazını açmakta kullanılan çubuk ile mağdurun avuç içine bir defa vurduğu anlaşılmaktadır. Kamu görevinin sağladığı nüfuzu kötüye kullanarak üzerine atılı silahla basit yaralama suçunu işlediği gözetilerek mahkumiyetine karar verilmesi gerekirken, hatalı değerlendirme sonucu, tedip hakkının kullanıldığından ve suçun unsurlarının oluşmadığından bahisle yasal olmayan gerekçeyle yazılı şekilde beraat kararı verilmesi yasaya aykırıdır. Mahkeme kararının bozulmasına oy birliği ile hükmedilmiştir.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ddddd 2021-03-19 17:03:45

öğrenciler veya öğretmen bireysel olarak şikayetci olur, vurmaya hakkın yok diğer öğrencilerin hakkının korunması görevi öğretmen olarak sana verilmedi, bakma cocuklara bu bilinç aşılanmıyor bilinçsiz büyütülüyorlar.

Avatar
Mete 2021-03-20 02:56:23

Halaa öğrenciye vurmaya yeltenen eğitimci arkadaşlara duyurulur.

Avatar
Samet 2021-03-20 08:29:22

Bizim zamnimizda dayak vardi ama o zamn ki nesille simdikinin arasinda ucurum var biz ögretmene saygi duyardik yaramazlik yaptikmi da dayak yerdik ama simdi öyle degil bizi iyi ki dövmûş ögretmenler

Avatar
Veli 2021-03-21 11:27:18

Dayaga karşıyız. Peki gürültü yapan çocuğun cezası yok mu? Diger coçukların ders dinleme hakkı yok mu?