banner388

Samsun'da Cumhuriyetin doğduğu müze

Samsun Vali Yardımcısı Hakan Kubalı, Samsun'un simgesi haline gelen Gazi Müzesi hakkında açıklamalarda bulundu.

Samsun'da Cumhuriyetin doğduğu müze

Samsun Vali Yardımcısı Hakan Kubalı, Samsun'un simgesi haline gelen Gazi Müzesi hakkında açıklamalarda bulundu.

07 Mayıs 2017 Pazar 11:48
Samsun'da Cumhuriyetin doğduğu müze

Samsun Haber: Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’da önemli görüşmeler yaptığı Mıntıka Palas Oteli, Gazi Müzesi olarak hizmet veriyor. Samsun kent merkezinde bulunan Gazi Müzesi’nin önemi hakkında konuşan Vali Yardımcısı Hakan Kubalı, müzenin 1 Ocak-30 Nisan 2017 tarihleri arasında 13 bin 856 kişi tarafından ziyaret edildiğini belirtti. Hakan Kubalı açıklamalarında Gazi Müzesi’nin Türkiye için oldukça önemli olduğunu dile getirdi.

194 ESER SERGİLENİYOR

Vali Yardımcısı Hakan Kubalı, Gazi Müzesi’nin Türkiye ve Samsun için önemini ifade etti ve, “Atatürk, 19 Mayıs 1919’da Samsun’a geldiğinde o zaman Mıntıka Palas olan Gazi Müzesi’nde bir hafta kalmıştır. 25 Mayıs 1919’da ise Havza’ya hareket etmiştir. Bu anlamda Mıntıka Palas Oteli, cumhuriyet Türkiye’sinin temellerin atıldığı önemli bir yer. Türkiye Cumhuriyeti’nin en önemli binalarından biri. Atatürk, Mıntıka Palas Oteli’nde tarihi kararlarını vermiştir. Şimdi burası bir müze, Atatürk’e ait özel eşyalar, giysiler ve önemli eserler sergileniyor, yaşanmışlığı burada hissedebiliyorsunuz. Müzede 194 eser var ama bu eserlerin hepsi Atatürk’e ait değil. Etnografik eserler de var, halkın sonradan müzeye bağışladığı eserleri de burada görmek mümkün” açıklamalarında bulundu.

MÜZE GİRİŞİ ÜCRETSİZ

Kubalı, müzenin haftanın her günü saat 08:00-19:00 arasında açık ve ücretsiz olduğunu söyledi ve vatandaşları müzeye davet etti.  Kubalı açıklamalarının devamında ise, “Müze tamamen ücretsiz, bazı vatandaşlar müzenin ücretli olduğunu düşünüyor. Paralı olduğunu düşünerek, içeri girmeyenler oluyor. Müzenin ziyaretçi noktasında da önemli bir ivmesi var. Bu sene 1 Ocak-30 Nisan 2017 itibariyle 13 bin 856 kişi müzeyi ziyaret etti, bu oran geçen sene yine aynı tarihlerde 11 bin 496’ydı. Yani yükselen bir profilimiz var ve bu sayı her geçen gün artıyor. Yaz sezonuyla birlikle bu sayı iki kat artacak. Yaz sezonuyla aylık 30 bin kişi müzeye geliyor. Samsun’da bulunan bütün okullar da öğrencilerini, müzeye getiriyor” dedi.

Zeynep Irmak ÖCAL / Haber Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsun
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.