banner388

Samsun'da çıkan yangınların sebebi belli oldu

Samsun Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı Mehmet Özdağ, Samsun'da çıkan yangınların büyük çoğunluğunun elektrikli cihazlar ve elektrik kontağından kaynaklandığını açıkladı.

Samsun'da çıkan yangınların sebebi belli oldu

Samsun Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı Mehmet Özdağ, Samsun'da çıkan yangınların büyük çoğunluğunun elektrikli cihazlar ve elektrik kontağından kaynaklandığını açıkladı.

21 Kasım 2017 Salı 17:08
Samsun'da çıkan yangınların sebebi belli oldu

Samsun Haber - Samsun Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı Mehmet Özdağ, 2016 yılında Samsun'da çıakn yangınların yüzde 40'ının elektrikli cihazlardan ve elektrik kontağından kaynaklandığını açıkladı. Başkan Özdağ, elektrik kaynaklı yangınlarla ilgili alınacak önlemler hakkında konuştu.



İtfaiye kayıtlarında Samsun'da 2016 yılında konut ve işyerlerinde toplam 755 yangın olayı görüldüğü belirten Özdağ, "Yangınların çıkış nedenleri incelendiğinde, elektrik kontağı ve elektrikli cihazlardan kaynaklanan nedenle 302 yangın olayı yaşandığı, nedenleri tespit edilebilen yangın sayısına baktığımızda bu sayının oransal olarak yüzde 40 civarında olduğu görülüyor. Elektrik kaynaklı yangınlar bakımından yangın üçgeninin oluşumunda aşırı akım, kısa devre veya kontak gevşekliklerinin oluşturacağı ısı ile tesisatın yakınında bulunan yanıcı madde ve oksijen miktarı bir araya geldiğinde yanma olayı olur" ifadelerini kullandı.



Konutlarda basit önlemlerin elektrik kaynaklı yangın riskini büyük ölçüde azaltacağını belirten Özdağ, "Elektriğin olduğu her yerde muhakkak topraklama tesisatı olmalıdır. Çoklu prizler için kullanılacak yüke göre sigorta kullanılmalıdır. Uzatma kabloları fiziksel olarak iyi durumda olmalı, ezilme, kesilme, yıpranma gibi nedenlerle güvenliği tehlikeye düşürecek kablolar kullanılmamalıdır. Eskiyen, hasar gören, işlevini tam olarak yapamayan elektrik malzemeleri mutlaka değiştirilmelidir" dedi.

Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsunYangın
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
aylapalaoglu 2017-11-21 23:17:51

Binamızda çıkan yangın üsülsüz yaptırılan bacalardan çıktı.rapor var itfaiyeden
Atakum bld.çevre md.lüğü iki işyerine sacdan bacalar yaptırdı bodrumlarımız kırıla
rak 35 mt yatay glip 20 odanın 2x4 m2 lik ışıklandırmasından 5 kat çıkan.şikayete
binaen yazı tebliğ etti 1998 tarih ve sanayi bcalarına uygun.Barlar sanayimi?100
kez yazdım hakimden aldım başka tarihli proje var.Ayrıva vali yard.sn Karatekeli bey projeye aykırı raporu verdi 4 yıla yakın 20 oda ortasında.biz neyin bedelini ödüypruz.bahçelerimizi teslim ettiniz evlerimizde barmı.