banner388

Samsun'da CHP referandum sonuçlarına itiraz edecek

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı Samsun'da referandum sonuçlarına itiraz edecek.

Samsun'da CHP referandum sonuçlarına itiraz edecek

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı Samsun'da referandum sonuçlarına itiraz edecek.

16 Nisan 2017 Pazar 20:27
Samsun'da CHP referandum sonuçlarına itiraz edecek

Samsun Haber - Anayasa değişikliği referandumu kapsamında hayır oyu için çalışan Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı Samsun'da seçim sonuçlarına itiraz etmeye hazırlanıyor. Samsun'da 16 ilçede evet çıkarken Atakum ilçesinde hayır çıktı. Samsun'da sandık başına giden 507 bin 606 kişi evet oyu verirken 290 bin 718 kişi hayır oyu kullandı. Yüzde hesaplamalarında ise 63,56 oranında evet çıkarken 36,44 oranında hayır çıktı. Samsun’da geçersiz oy sayısı 12 bin 518 olarak kaydedildi. Cumhuriyet Halk Partisi milletvekilleri ve il başkanlığının konuyla ilgili açıklama yaptığı öğrenildi.

"İtiraz Edeceğiz"

CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akçagöz referandum sonuçlarının ardından itirazlarda bulunacaklarını belirterek, “Yüksek Seçim Kurulu bugün saat 17 itibariyle bir hukuk cinayetine imza atmıştır. Yüksek seçim kurulu bu seçimin güvenliğinin teminatı olması gereken bir kurumdur. Elimizde açık genelde olmasına rağmen; “Üzerine YSK mührü ve İlçe Seçim Kurulu mührü bulunmayan pusulalar geçersiniz” demesine rağmen maalesef hukuku ayaklar altına almak suretiyle bir karara imza atmıştır. Demiştir ki; “Mühürsüz pusulalarla da geçerli sayılacak” Böyle bir şey kabul edilemez. YSK şunu söylüyor; ‘Dışardan girdiği tespit edilene kadar her mühürsüz pusula geçerlidir” Bu şekilde hukuki bir sonuç ortaya çıkaramazsınız.  Bu şekilde hukuki bir sonuç ortaya çıkaramazsınız. Dolayısıyla bu halk oylamasını müdahale görmüştür. Hem de bir yargı organı tarafından müdahale görmüştür. Ve sakatlanmıştır. Bunu Türkiye kamuoyunun görmesi gerekiyor. Türkiye’nin 3 büyük kentinde ‘hayır’ oyları önde. Bunun altını önemle çiziyorum. Biz hep eleştirdik. 82 Anayasası bu halkın yüzde 92’lik kesiminin evet oyuyla geçmişti. Bu anayasa bile meşru mu değil mi diye halkoyuna sunulmasına rağmen tartışıldı. Bu anayasa için ‘evet’ oyları yüzde 51 olarak görünüyor. Halka dayatılan bu anayasanın meşruiyeti ebediyen tartışılacaktır.

“2017 yılında birileri sandık başında hırsızlık yapmasın diye maalesef çabaladık durduk”

Bu bir basit kanunu değişikliği değil. Bu başka bir şey. Toplum artık bu devlet sistemiyle idare edilecek. Vatandaşın yüzde 49luk bir ezici bir kısmı bunu kabul etmiyor. Bu çok büyük tartışmaya sebebiyet verecek. Bu ikiye bölmekten, kutuplaştırmaktan başka bir şey yapmadı. Böyle bir şeye gerek yoktu. Bizim Türkiye olarak 15 Temmuzdan sonra aklı başında bir siyaset anlayışı geliştirerek el birliğiyle birlik bütünlük içerisinde çalışmamız gerekirken Türkiye’ye bunu dayattılar. Bu sonucu ben bu şekilde karşılıyorum. Cumhuriyet Halk Partisinin yaptığı itirazlar var. Bize gelen bir takım sandıklarda yapılacak itirazlar var.  Biz de bunları itirazlarını yapacağız. Yarın İl Seçim Kurulunda bu itirazlar değerlendirildiğinde çıkacak sonuçları kamuoyuyla paylaşacağım. 2017 yılında birileri sandık başında hırsızlık yapmasın diye maalesef çabaladık durduk. Şimdi yasal yollardan itirazlarımızı yapacağız” dedi.

Saha ekibi : Gökhan İçkilli - Tolga Birgücü - Yasir Baba - Ekrem Bircan - Kamil Çağatay Balcı - Samet Özsüleyman - Gaye Oğuz

Son Güncelleme: 17.04.2017 16:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.