banner388

Samsun'da Cezaevi Müdüründen Flaş Açıklamalar!

Samsun E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Günay Başar, cezaevlerinde yaşanan olaylarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Samsun'da Cezaevi Müdüründen Flaş Açıklamalar!

Samsun E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Günay Başar, cezaevlerinde yaşanan olaylarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

08 Şubat 2017 Çarşamba 10:49
Samsun'da Cezaevi Müdüründen Flaş Açıklamalar!

Samsun Haber - Samsun E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Günay Başar, uyuşturucudan ceza almış çok sayıda hükümlünün cezaevine uyuşturucu sokmak için büyük gayret gösterdiğini, ancak yaptıkları çalışmalar sonucunda uyuşturucu girişini engellediklerini kayderek, “Uyuşturucu bulamayan hükümlüler bu sefer doktorları tehdit ederek, yeşil reçeteli bazı ilaçları alıyorlar. Hatta cezaevinde uyuşturucu satar gibi ilaç satıyorlar” dedi.

Artık İçeri Uyuşturucu Sokamıyorlar

Samsun E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Günay Başar, “Madde bağımlılığından dolayı cezaevine gelen hükümlülerle ilgili kurumumuza önemli görevler düşüyor. Uyuşturucudan tutuklu hükümlüler, yaptığımız çalışmalar neticesinde artık cezaevlerine uyuşturucu sokamaz hale geldiler. Uyuşturucuları kullanamayan kişiler alternatif yollara başvurdular. Doktorları tehdit etmek suretiyle yeşil reçeteli ilaçları almaya kalktılar. Bu konudan Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği ile Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Başhekimimizin de bilgisi var. Hatta bu ilaçları esrar satar gibi sigara karşılığı cezaevinde satmaya kalkıştıklarını tespit ettik. Bununla da olağanüstü mücadeleler veriyoruz” diye belirtti.

İdrar Tahlilinde Hile

Cezaevine uyuşturucudan dolayı gelen kişilerden yıllık ortalama 2 bin kişiyi idrar tahlili için hastaneye gönderdiklerini belirten Başar, “Fakat bunu artık cezaevi bünyesinde yapıyoruz. Daha önce hastaneye idrar tahlili için giden bazı hükümlüler, çeşitli yöntemlerle başkalarının idrarlarını tahlil için veriliyorlardı. Yaptığımız çalışma neticesinde bunu da tespit ederek, bunun önüne geçmek için çalışma başlattık.  Özellikle uyuşturucu kullanmak isteyen ve bunun karşılığında yeşil reçeteli ilaç kullanımında düşüş yaşandığını tespit ettik. 3 yıl önce 210 hükümlü ve tutuklu uyuşturucu niyetine ilaç kullanırken şu anki resmi sayımız ise 40 civarlarında” diye kaydetti.

20 Çocuktan 11'i Uyuşturucudan Yatıyor

Her hafta değişik kurslar düzenleyerek uyuşturucudan dolayı yatanların peşlerini bırakmadıklarını belirten Başar, “Cezaevinde 4 vaizle sürekli programlar düzenliyoruz. Uyuşturucu satanlar vazgeçmeye çok fazla yanaşmasa da kullananların büyük kısmı vazgeçme yolunda meyilli olduklarını gösteriyorlar. Cezaevi İnfaz Kurumu olarak da uyuşturucudan tutuklu hükümlülerimiz için yeni bir proje hazırlıyoruz. Kurumumuzda yatan 12 ile 18 yaşları arasında 20 çocuğumuzdan 11 tanesi uyuşturucudan yatmakta. Bunların üzerine çok fazla düşüyoruz. Bu çocuklarımızı kurtarmak için kurum olarak çaba sarfediyoruz” diye konuştu.

Kaynak: Gazete Gerçek / Sezer Sezer

Son Güncelleme: 08.02.2017 18:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Emin karagüzel 2017-02-08 11:33:51

Sayın müdür lütfen açıklayın 28 kişilik koğuşta kaç kişi kalıyor, yeni cezaevine niye gecikmedi.