banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun'da ceset olayında 3 Iraklı tutuklandı

Samsun'da 2 ayrı çöp konteynerinde bulunan ceset olayı ile ilgili 12 Iraklı gözaltına alınmıştı. Emniyetteki sorgular neticesinde olay aydınlatırken 3 Iraklı tutuklandı.

banner269

Samsun'da ceset olayında 3 Iraklı tutuklandı

Samsun'da 2 ayrı çöp konteynerinde bulunan ceset olayı ile ilgili 12 Iraklı gözaltına alınmıştı. Emniyetteki sorgular neticesinde olay aydınlatırken 3 Iraklı tutuklandı.

18 Ocak 2020 Cumartesi 08:47
Samsun'da ceset olayında 3 Iraklı tutuklandı

Samsun'un İlkadım ilçesi Reşadiye Mahallesi'nde çöp kamyonu ile konteynerleri boşaltan belediye personelleri ilk olarak bir çöpte parçalanmış ceset buldu. Cesedin diğer parçalarını bulmak için çalışmalara başlayan polis ekipleri aynı mahallede başka bir çöp konteynerinde diğer parçaları buldu. Olayla ilgili 12 Iraklının gözaltına alınması ile olay açığa kavuştu. 36 yaşındaki Iraklı şahsın parası için öldürüldükten sonra banyoda testere ile parçalara ayrılıp çöpe atıldığı açığa çıktı. Olayla ilgili 3 Iraklı tutuklandı.

NASIL GELİŞTİ?

Olay, İlkadım ilçesi Reşadiye Mahallesi Ilgaz Sokak üzerinde 12 Ocak Pazar günü meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, İlkadım Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğüne ait çöp kamyonu, sokak üzerindeki çöp konteynerindeki çöpü kamyona boşaltıp 150 metre gittikten sonra işçiler, çöp kamyonunu preslemeden önce kontrol etti. Poşetin içinde erkek cesedi olduğunu fark eden temizlik işçileri polise haber verdi. Kimliği belirsiz erkek şahsın cesedi çöp kamyonundan alınarak otopsi için Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Cesedin kafasının ve gövdesinin poşet içinde çöp konteynerine atıldığı, belden aşağısı ve kollarının ise kayıp olduğu anlaşıldı. Şehirdeki bütün çöp konteynerlerinin içi ve çöp kamyonları ile çöp boşaltılan yerlerde arama yapıldı. İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı mahalle bekçileri Reşadiye Mahallesi Çaykara Sokak üzerinde bir çöp konteynerini kontrol ettiklerinde iki ayrı çöp poşeti içinde cesedin kolları ve kayıp bacaklarını buldu. Kolları ve bacakları da parçalara ayrılıp çöp poşeti içinde çöpe atılan şahsın ceset parçaları otopsi işlemleri için Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.

PARASI İÇİN VAHŞİCE KATLEDİLDİ

Soruşturmayı yürüten Samsun Cumhuriyet Savcısı Ahmet İlyas Tolar, bizzat polisle operasyonlara katılarak olayın kısa sürede çözülmesini sağladı. Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu ekipleri, yaptıkları çalışmalar sonucu önce öldürülen şahsın kimliğini tespit etti. Cesedin Iraklı bir kişiye ait olduğu belirlendi. Vahşi cinayetle ilgili, 5'i kadın 1'i Suriye 11'i Irak uyruklu toplam 12 kişiyi gözaltına aldı. Polisteki sorgulanmaları tamamlanan 12 kişi Samsun Adliyesine sevk edildi. Öldürülüp cesedi parçalara bölünen kişinin Irak uyruklu 59 yaşındaki Kareem Jabbar Salman Al Zabara olduğu ortaya çıktı. Iraklı şahsı yine Irak uyruklu olan ve 2 ay önce tanışıp arkadaş olduğu Rabah Hasan Sallama Sallama'nın (36) Fatih Mahallesi'ndeki evine davet ettiği, bankada bulunan yaklaşık 200 bin lira parasını almak için kafasına sert cisimle vurarak daha sonra götürdüğü evinin banyosunda testere ile parçalara ayırıp çöpe attığı ortaya çıktı. Polis, Iraklı şahsın öldürüldükten sonra bankada bulunan parasının ATM'den peyderpey çekildiğini de tespit etti.

3 IRAKLI TUTUKLANDI

Vahşi cinayet ile ilgili adliyeye sevk edilenlerin arasında katil zanlısının eşinin de bulunduğu öğrenildi. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Ahmet İlyas Tolar, 12 saat boyunca şüphelilerin ifadesinin aldı. Savcılık tarafından suçsuz olduğu tespit edilen 4'ü kadın 9 kişi ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Katil zanlısı Rabah Hasan Sallama ile olay sonrası evdeki kanları temizleyen eşi ve ATM'den paraları çekmeye yardım ettiği tespit edilen bir erkek şahıs da savcılık ifadelerinin ardından tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Gece yarısı sonuçlanan mahkemede Rabah Hasan Sallama Sallama, eşi Shia Alawe Ahmed Ahmed ile Salah Hasan Salamah Salamah tutuklananarak Samsun T Tipi Kapalı Cezaevine gönderildiler.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Fatih 2020-01-18 15:10:24

Hükümet kaypak bizim vatandaş kaypak sonuç bu olur. Geçen bir emlakçı ile konuştum bu soysuzlara belki 500 tane ev kiralamıştır sonra da her tarafı sardılar diye şikayet ediyor vatandaşımızın hiç mi suçu yok daire dükkan sahiblerk üç kuruş para için bunların yalamadık yerlerini bırakmıyor ayıptır bunda sonra başınıza bir şey gelirse şikayet etmeyin...

Avatar
Erhan... 2020-01-18 13:03:25

Tiplerinde meymenet yok soysuzların.Yüzlerinden gaddarlık , vahşilik akıyor.Bunlar adamı çiğ çiğ yer valla...

Avatar
Esra Sümeyye 2020-01-19 02:02:16

Eskiden güzel yurdoma turistler gelirdi gezmeye,şimdi araplar geliyor adam kesmye eeyyy

Avatar
Necmi Hacıoğlu 2020-01-19 08:07:58

Bunların çoğu terörist cani

Avatar
Weli 2020-01-18 16:59:43

Utanmiyormu sizi getiren ler. Birde övünüyorlar

Avatar
mahmut 2020-01-18 20:54:18

kim doldurdu ya bunları ulkeye

Avatar
Bekir 2020-01-18 22:27:45

Bunları bu güzelim memlekete dolduranlar ALLAH bildiği gibi yapsın.

Avatar
MUZAFFER KURT 2020-01-19 01:31:48

TİPLER MÜEBBET ZATEN